Giovanni Trapattoni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Giovanni Trapattoni
Giovanni Trapattoni.jpg
Giovanni Trapattoni, pelatih Irlandia
Katerangan priangga
Jeneng dawa Giovanni Trapattoni
Dhuwur 175 m (574 ft)
Posisi main Pemain bertahan, Pemain tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Irlandia (pelatih)
Karir nom
1953–1959 Milan
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1959–1971 Milan[1] 274 (3)
1971–1972 Varese[2] 10 (0)
Gunggung 284 (3)
Tim nasioanl
1960–1964 Italia[3] 17 (1)
Tim dikemunah
1972–1974 Milan (muda)
1974 Milan
1975–1976 Milan
1976–1986 Juventus
1986–1991 Internazionale
1991–1994 Juventus
1994–1995 Bayern Munich
1995–1996 Cagliari
1996–1998 Bayern Munich
1998–2000 Fiorentina
2000–2004 Italy
2004–2005 Benfica
2005–2006 Stuttgart
2006–2008 Red Bull Salzburg
2008– Irlandia

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Giovanni Trapattoni (lair ing Cusano Milanino, Italia, 17 Maret 1939; umur 77 taun) inggih punika seorang pélatih sepak bola Italia, dipunanggép dados pelatih klub paling suksés ing sejarah Seri A, lan mantan pemain. Ing wanci punika beliau inggih punika manajer tim nasional Républik Irlandia, ugi ngadahi pelatih Italia lan sédaya Éropah. Piyambakipun ugi sétunggalipun manajer ingkang menangakén sédaya kompetisi klub UEFA, lan Piala Intercontinental.

Prestasi[besut | besut sumber]

Pemain[besut | besut sumber]

Manajer[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.acmilan.com/InfoPage.aspx?id=400
  2. ^ http://www.figc.it/club_italia/html/trapattoni.htm
  3. ^ Di Maggio, Roberto (13 April 2003). "Giovanni Trapattoni – International Appearances". Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Dijupuk 12 February 2009. 

Pranala Njaba[besut | besut sumber]