Didier Deschamps

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Didier Deschamps ya iku juru gladhi bal-balan saka Prancis. Dheweké lair ing Bayonne, Prancis 15 Oktober 1968. Pelatih tim nasional Prancis (2012-saiki) prestasi kang tau digayuh yaiku juwara dunya 2018, runner-up euro 2016 lan liya-liyane isih akèh. Sadurungé final piala dunia 2018 ing Moaskwa, Rusia, Didier Deschamps dibanjiri pitakonan babagan kepiyé timé bisa juwara piala dunia 2018. Akèh kang nggayuhké peluang timnas Prancis saiki karo keprigelan timnas Perancis kang ngrebut piala dunia 1998.

Didier Deschamps nerapaké metode “3c” marang kabèh pasukané ing babak final iki, yaiku calm (tenang), confidence (percaya diri), lan concentration (konsentrasi). Resep iki diterapaké marang anak didiké supaya terus fokus bisa nggayuh partai final ngelawan Kroasia kang ana ing Stadion Luzhniki. Resep “3c”kuwi mau manjur bisa dadi juara sakwisé menang ngelawan Kroasia 4-2.[1]

Karakter[besut | besut sumber]

Deschamps, kaptèn Prancis kang wus ngalahaké Brazil 3-0 ing babak final piala dunia 1998. Dhéwéké tau ngrayakaké juwara dunya minangka kaptèn, banjur bisa nggayuh trofi kang padha minangka pelatih. Deschamps ana ing bunderan kang èlit. Deschamps, uwong kang ngerti cara kanggo ningkataké moral manungsa, lan uga tim. Dheweké duwéni karakter kang jarang diduwéni marang pemain lan pelatih liyané.

Deschamps kuwi wong kang duwèni tanggung jawab bisa dipercaya, apa waé bakal dikorbanaké kanggo supaya bisa dadi sing luwih apik. kalebu gelm dadi "pengangkut air" kanggo rekan-rekané. pelatih kang biyèn posisiné dadi pemain bertahan kuwi tugasé ngrebut bal. dhèwèké yaiku wong kang sacara méntal asring duwé siji langkah dibanding karo wong liyané. Akéh kang ngritik pelatih iki yén dhéwéké ora bisa ngubah komunikasiné luwih cair lan dibumbui humor. Visi Deschamps yaiku kanggo mbangun tim kang nglaksanakaké tugasé kang sak apik-apiké, menangaké kompetisi, lan dudu ngasilké poin kang éndah.

Deschamps kuwi wong kang luwih ngerti cara kanggo ningkataké moral pawongan, uga tim. dhèwèké bisa ngarahake pemain kanggo main kanthi disiplin lan efektif.

Marcello Lippi, pelatih Deschamps ing Juventus ana ing pertengahan 1990-an njléntréhaké, Deschamps asring tampil dadi penyemangat kanggo rekan-rekané ana ing njero lan njaba lapangan. apamanéh dukungan supporter kuwi luwih dhuwur.

Deschamps nyebutake loro alasan kang ndadèkaké dhèwèké ora pingin nglepas jabatané dadi pelatih timnas prancis. dhèwèké ora bakal nglepas jabatan amarga, pertama, dhèwèké wong kang njaga komitmen lan ngeyakinaké ngeraih ancas kang wis ditargètaké. kaloro, kapercayan lan hormat kanggo Presidèn. dhèwèké ditunjuk dadi pelatih nganti 2020.[2]

Sawisé kariré dadi pemain, Deschamps ngerintis dalané dadi pelatih. bakaté sing diduwéni dadi pelatih wis kétok awit dhèwèké bisa nggawa Monaco dadi runner up Liga Champions 2003. dhèwèke nolong Juventus menyang serie A, nggawa Marseille juwara Liga Prancis sadurungé dilirik dadi pelatih timnas Prancis taun 2012.

Prestasi[besut | besut sumber]

Didier deschamps kuwi pelatih tim nasional prancis (2012-saiki) prèstasi kang tau digayuh karo Didier deschamps yaiku prèstasi dadi pelatih antarane juara dunya 2018, Runner-Up Euro 2016, juara Liga Prancis karo Olympique Marseille 2010, Runner-Up Liga Champion karo AS Monaco 2004. yen prèstasi sing tau digayuh wektu dadi pemain yaiku juwara dunya 1998.Kasuksèsan kang ngantarké Timnas Perancis dadi juwara piala dunya 2018 nggawé Didier Deschamps dianugerahi gelar pelatih terbaik dunia ing The Best FIFA Football Award ing Royal Festival Hall.

Didier Deschamps bisa dadi sing terbaik sawisé ngungguli Zinedine Zidane (Real Madrid) lan Zlatko Dalic (Timnas Kroasia). ing acara panganugerahan, Deschamps ngolèhaké trofi saka pelatih senior Prancis, Arsene Wenger. Deschamps ngaku seneng yén dhèwèké bisa ngolèhaké penghargaan kuwi.[3]

Deschamps yaiku jeneng kang wis gedhé ana ing sejarah bal-balan Prancis. Dhèwèké ana ing gènèrasi emas ing akhir era 90-an. Gènèrasi kang awalé diraguké bisa prèstasi amarga minggiraké pemain-pemain flamboyan kaya Eric Cantona lan David Ginola. Nilai tambah saka Deschamps, dhèwèké tau ngangkat trofi piala dunya. pemain-pemain Prancis bisa ndelok Deschamps dadi sosok kang penuh karisma amarga dhèwèké pahlawan kanggo pemain Prancis ing masa cilik. Pemain Prancis bakal asring ndèlèh kapercayan marang pria kang dijuluki 'pengangkut air' tutur Eric Cantona.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Rijal Yunus, Saiful (2018-07-17). [kompas "Didier Deschamps, Pelatih dengan Dua Bintang Besar di Dada"] Priksa gandra |url= (pitulung). 
  2. Umam, Hanief Syafi Al (2018-07-19). [kompas "2 Alasan Didier Deschamps Tak Akan Tinggalkan Timnas Perancis"] Priksa gandra |url= (pitulung). 
  3. Wirajati, Jalu Wisnu (2018-09-25). [kompas "Ungguli Zinedine Zidane, Didier Deschamps Jadi Pelatih Terbaik Dunia"] Priksa gandra |url= (pitulung). 
  4. Idaman, Putra Permata Tegar (2018-07-10). [CNN "Didier Deschamps Melangkah Pasti Menuju Sejarah"] Priksa gandra |url= (pitulung).