Brasilia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Brasília
Kutha krajan fèdheral
Região Administrativa de Brasília
Laladan Administratif Brasilia
Cithakan:Photomontage
Flag of Brasília
Flag
Official seal of Brasília
Seal
Julukan: Capital Federal, BSB, Capital da Esperança
Motto: "Venturis ventis"  (Latin)
"To the coming winds"
Pernah Brasília ing Dhistrik Fèdheral
Pernah Brasília ing Dhistrik Fèdheral
Brasília is located in Brasil
Brasília
Brasília
Pernah Brasília ing Brasil
Coordinates: 15°47′38″S 47°52′58″W / 15.79389°S 47.88278°W / -15.79389; -47.88278
Nagara  Brasil
Laladan Tengah-Kulon
Dhistrik Bandeira do Distrito Federal (Brasil).svg Dhistrik Fèdheral
Diadegaké 21 April 1960
Tlatah
 • Gunggung 5.802 km2 (2.240.164 sq mi)
Èlevasi 1.172 m (3,845 ft)
Cacah jiwa (2011)(est.)[1]
 • Total 2,556,149 (ka-4)
 • Karapetan 480,827/km2 (1.245.338/sq mi)
  Cacah Jiwa Dhistrik Fèdheral
PDB
 • Taun Teksiran 2006
 • Gunggung R$ 161.630.000.000 (ka-8)
 • Per kapita R$ 61.915 (ka-1)
IPM
 • Taun 2014
 • Kategori 0.911 (ka-1)
BRT (UTC−3)
 • Mangsa Panas (DST) BRST (UTC−2)
Kodhe pos 70000-000
Kodhe laladan +55 61
Sana jaringan Brasília, DF
Jeneng resmi Brasilia
Jinis Budaya
Wewaton i, iv
Dipilih 1987 (sèsi ka-11)
Angka rujukan 445
Laladan Amérika Latin lan Karibia
Kathedral Niemeyer
Brasília

Brasília iku kutha krajan Brasil lan dumunung ing pusat nagara kasebut ing sawijining distrik federal sing diciptakaké saka nagara bagéyan Goiás.

Populasi lan komunikasi[besut | besut sumber]

Kutha ini wiwitané direncanakaké kanggo nampung 500.000 padunung, nanging banjur tuwuh dadi 2 yuta (2.282.049 perkiraan 2004), klebu kutha satelit lan Distik Federal saiki iki. Brasília Tengah, dikenal minangka Plano Piloto, nduwèni populasi watara 200.000. Akèh-akèhé padunung manggon ing kutha satelit. Ing Brasilia ana Papan Anggegana Internasional Presidhèn Juscelino Kubitschek kanggo laulintas udhara.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • ^ "Estimativa Populacional 2013" (PDF). Pesquisa Demográfica por Amostra de Domicílios 2011 (ing Portuguese). Codeplan. 2012-11-09. Dijupuk 2015-06-06. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brasilia&oldid=1083485"