Brasilia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Brasília
Kutha krajan fèdheral
Região Administrativa de Brasília
Laladan Administratif Brasilia
National Congress of Brazil.jpg BSB Ponte JK 08 2005 58 8x6.JPG
Esplanada dos Ministérios, Brasília DF 04 2006.jpg
Palacio Alvorada commons 133x100.jpg Brazil.Brasilia.01.jpg
Gendéra Brasília
Gendéra
Official seal of Brasília
Lambang
Julukan: Capital Federal, BSB, Capital da Esperança
Sesanti: "Venturis ventis"  (Latin)
"To the coming winds"
Pernah Brasília ing Dhistrik Fèdheral
Pernah Brasília ing Dhistrik Fèdheral
Brasília is located in Brasil
Brasília
Brasília
Pernah Brasília ing Brasil
Koordhinat: 15°47′38″S 47°52′58″W / 15.79389°S 47.88278°W / -15.79389; -47.88278
Nagara  Brasil
Laladan Tengah-Kulon
Dhistrik Bandeira do Distrito Federal (Brasil).svg Dhistrik Fèdheral
Diadegaké 21 April 1960
Tlatah
 • Gunggung 5.802 km2 (2.240.164 sq mi)
Èlevasi 1.172 m (3,845 ft)
Cacah jiwa (2011)(est.)[1]
 • Gunggung 2,556,149 (ka-4)
 • Kapadhetan 480,827/km2 (1.245.338/sq mi)
  Cacah Jiwa Dhistrik Fèdheral
PDB
 • Taun Teksiran 2006
 • Gunggung R$ 161.630.000.000 (ka-8)
 • Per kapita R$ 61.915 (ka-1)
IPM
 • Taun 2014
 • Kategori 0.911 (ka-1)
BRT (UTC−3)
 • Mangsa Panas (DST) BRST (UTC−2)
Kodhe pos 70000-000
Kodhe laladan +55 61
Sana jaringan Brasília, DF
Jeneng resmi Brasilia
Jinis Budaya
Wewaton i, iv
Dipilih 1987 (sèsi ka-11)
Angka rujukan 445
Laladan Amérika Latin lan Karibia
Kathedral Niemeyer
Brasília

Brasília iku kutha krajan Brasil lan dumunung ing punjer nagara kasebut ing sawijining distrik fédheral sing diciptakaké saka praja Goiás.

Populasi lan komunikasi[besut | besut sumber]

Kutha ini wiwitané direncanakaké kanggo nampung 500.000 sing ndunungi, nanging banjur tuwuh dadi 2 yuta (2.282.049 perkiraan 2004), kalebu kutha satelit lan Distik Federal saiki iki. Brasília Tengah, kondhang minangka Plano Piloto, duwé populasi watara 200.000. Akèh-akèhé sing ndunungi manggon ing kutha satelit. Ing Brasilia ana Papan Anggegana Internasional Présidhèn Juscelino Kubitschek kanggo laulintas udara.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • ^ "Estimativa Populacional 2013" (PDF). Pesquisa Demográfica por Amostra de Domicílios 2011 (ing basa Portuguese). Codeplan. 2012-11-09. Dijupuk 2015-06-06.