Brasilia

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kathedral Niemeyer
Brasília

Brasília iku kutha krajan Brasil lan dumunung ing pusat nagara kasebut ing sawijining distrik federal sing diciptakaké saka nagara bagéyan Goiás.

Populasi lan komunikasi[besut | besut sumber]

Kutha ini wiwitané direncanakaké kanggo nampung 500.000 padunung, nanging banjur tuwuh dadi 2 yuta (2.282.049 perkiraan 2004), klebu kutha satelit lan Distik Federal saiki iki. Brasília Tengah, dikenal minangka Plano Piloto, nduwèni populasi watara 200.000. Akèh-akèhé padunung manggon ing kutha satelit. Ing Brasilia ana Papan Anggegana Internasional Presidhèn Juscelino Kubitschek kanggo laulintas udhara.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brasilia&oldid=991466"