Brasilia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kathedral Niemeyer
Brasília

Brasília iku kutha krajan Brasil lan dumunung ing pusat nagara kasebut ing sawijining distrik federal sing diciptakaké saka nagara bagéyan Goiás.

Populasi lan komunikasi[sunting | besut sumber]

Kutha ini wiwitané direncanakaké kanggo nampung 500.000 padunung, nanging banjur tuwuh dadi 2 yuta (2.282.049 perkiraan 2004), klebu kutha satelit lan Distik Federal saiki iki. Brasília Tengah, dikenal minangka Plano Piloto, nduwèni populasi watara 200.000. Akèh-akèhé padunung manggon ing kutha satelit. Ing Brasilia ana Papan Anggegana Internasional Presidhèn Juscelino Kubitschek kanggo laulintas udhara.

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brasilia&oldid=991466"