Zinédine Zidane

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane 2008.jpg
Zidane ing 2008
Informasi pribadi
Jeneng pepak Zinedine Yazid Zidane
Tanggal lair 23 Juni 1972 (umur 44)[1]
Papan lair Marseille, France
Dhuwur 1,85 mèter
Posisi pamain Midfielder
Karir remaja
1982–1983 US Saint-Henri
1983–1986 SO Septèmes-les-Vallons
1986–1988 Cannes
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1988–1992 Cannes 61 (6)
1992–1996 Bordeaux 139 (28)
1996–2001 Juventus 151 (24)
2001–2006 Real Madrid 155 (37)
Total 506 (95)
Tim nasional
1991–1994 France U-21[2] 18 (3)
1994–2006 Prancis 108 (31)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only.
† Appearances (Goals).


Zinédine Zidane inggih punika salah satunggalipun pemain bal-balan saking Prancis.[3] Zinédine Zidane lair tanggal 23 Juni 1972 ing Prancis.[3][4] Zidane nggadhahi nama sanès Zizou.[5] Tiyang sepuhipun Zinédine Zidane asalipun saking Aljazair.[3] Nalikanipun taksih alit, Zidane kirang remen sekolah, piyambakipun langkung remen main bal-balan.[3] Ing yuswa 16 taun, salah satunggalipun tiyang ingkang asmanipun Jean Varraud ngrekrut Zidane dhateng Cannes.[3] Setunggal taun salajengipun, Zidane main ing tim senior klub divisi setunggal Prancis, inggih ing klub Bordeaux ing taun 1992.[3] Wonten ing klub punika, Zidane main ngantos dumugi final piala UEFA taun 1995-1996.[3] Amargi prestasinipun punika saged damel klub Juventus remen lan kepengin nyéwa jasanipun Zidane.[3] Zidane lajeng pindhah dhateng klub Juventus, salah satunggalipun klub divisi setunggal ing negeri Italia.[3] Ing klub Juventus, Zidane saged ngrebut piala UEFA, piala Super Éropah, lan piala Interkontinental.[3] Zidane ugi saged menangaken Juventus ing liga Calcio Italia ing taun 1997 lan 1998. Sanèsipun punika, ing taun 1997 lan 1998 Juventus ugi saged mlebet final liga Champions.[3] Wonten ing kompetisi internasional, Zidane dados kembang lambé sasampunipun saged mbekta tim Prancis ngrebut gelar Piala Dunia taun 1998 lan Euro ing taun 2000.[3] Zidane sampun pikantuk pinten-pinten penghargaan, piyambakipun naté pikantuk pemain paling saé sadonya ing taun 1998, 2000, lan 2003.[3]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Zinedine Zidane's career timeline and detailed statistics". Footballdatabase.com. 6 October 2001. Retrieved 28 April 2011. 
  2. ^ "Zidane's record with France U-21". Rsssf.com. Retrieved 28 April 2011. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m (en)Zidane(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)
  4. ^ (en)Zinedine Zidane(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)
  5. ^ (en)Zinedine Zidane(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zinédine_Zidane&oldid=978557"