Zinédine Zidane

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zinedine Zidane
Zidane Zizu.jpg
Zidane ing 2013
Katerangan priangga
Jeneng dawa Zinedine Yazid Zidane
Dhuwur 1,85 mèter
Posisi main Midfielder
Karir nom
1982–1983 US Saint-Henri
1983–1986 SO Septèmes-les-Vallons
1986–1988 Cannes
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1988–1992 Cannes 61 (6)
1992–1996 Bordeaux 139 (28)
1996–2001 Juventus 151 (24)
2001–2006 Real Madrid 155 (37)
Gunggung 506 (95)
Tim nasioanl
1991–1994 France U-21[1] 18 (3)
1994–2006 Prancis 108 (31)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Zinédine Zidane inggih punika salah satunggalipun pemain bal-balan saking Prancis.[3] Zinédine Zidane lair tanggal 23 Juni 1972 ing Prancis.[3][4] Zidane nggadhahi nama sanès Zizou.[5] Tiyang sepuhipun Zinédine Zidane asalipun saking Aljazair.[3] Nalikanipun taksih alit, Zidane kirang remen sekolah, piyambakipun langkung remen main bal-balan.[3] Ing yuswa 16 taun, salah satunggalipun tiyang ingkang asmanipun Jean Varraud ngrekrut Zidane dhateng Cannes.[3] Setunggal taun salajengipun, Zidane main ing tim senior klub divisi setunggal Prancis, inggih ing klub Bordeaux ing taun 1992.[3] Wonten ing klub punika, Zidane main ngantos dumugi final piala UEFA taun 1995-1996.[3] Amargi prestasinipun punika saged damel klub Juventus remen lan kepengin nyéwa jasanipun Zidane.[3] Zidane lajeng pindhah dhateng klub Juventus, salah satunggalipun klub divisi setunggal ing negeri Italia.[3] Ing klub Juventus, Zidane saged ngrebut piala UEFA, piala Super Éropah, lan piala Interkontinental.[3] Zidane ugi saged menangaken Juventus ing liga Calcio Italia ing taun 1997 lan 1998. Sanèsipun punika, ing taun 1997 lan 1998 Juventus ugi saged mlebet final liga Champions.[3] Wonten ing kompetisi internasional, Zidane dados kembang lambé sasampunipun saged mbekta tim Prancis ngrebut gelar Piala Dunia taun 1998 lan Euro ing taun 2000.[3] Zidane sampun pikantuk pinten-pinten penghargaan, piyambakipun naté pikantuk pemain paling saé sadonya ing taun 1998, 2000, lan 2003.[3]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Zidane's record with France U-21". Rsssf.com. Dijupuk 28 April 2011. 
  2. ^ "Zinedine Zidane's career timeline and detailed statistics". Footballdatabase.com. 6 October 2001. Dijupuk 28 April 2011. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m (en)Zidane(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)
  4. ^ (en)Zinedine Zidane(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)
  5. ^ (en)Zinedine Zidane(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zinédine_Zidane&oldid=1100182"