Gianluigi Buffon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gianluigi Buffon
G Buffon.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Gianluigi Buffon
Tanggal  lair (1978-01-28) 28 Januari 1978 (umur 39)
Papan  lair    Carrara, Itali
Dhuwur 1.91 m (6 ft 3 in)
Posisi main Kiper
Club information
Klub saiki Juventus
Nomer 1
Klub remaja
1991–1995 Parma
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
1995–2001
2001–
Parma
Juventus
0168 (0)
286 (0)   
Tim Nasional2
1995–1997
1997–
Itali U-21
Itali
011 (0)
102 (0)

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of 16 Januari 2011.
2 National team caps and goals correct
as of 14 Juni 2010.
* Panampilan (Gol)

Gianluigi Buffon kang duwé nama paraban seuperman lair ing Carrara, Italia tanggal 28 Januari 1978.[1][2] Buffon main dados kiper wonten ing klub Juventus lan Tim Nasional Italia.[3] Piyambakipun Miwiti debutipun nalika yuswa 17 taun wonten ing klub Parma nalika main lawan AC Milan.[3] Prestasi paling saé saking Buffon inggih punika nalika piyambakipun dados juara donya 2006.[3] Buffon asring dipunsebat dados salah satunggal kiper paling saé wonten ing donya.[3] Salah satunggaling bebungah ingkang dipunsabet déning piyambakipun inggih punika gelar Kiper paling saé Serie A kaping 8.[1]

Profil[besut | besut sumber]

Lair saking kulawarga ingkang latar belakangipun ulah raga[4][5] Maria Stella inggih punika ibunipun minangka satunggaling atlet lempar cakram lan Bapakipun inggih punika Adriano Buffon minangka atlet angkat wesi[5]. Buffon punika putra pembarep saking tingang sadulur. Rayinipun inggih punika Veronica lan Guendalina ingkang gadhah profesi dados atlet voli. Paklikipun Buffon Angelo Masocco inggih gadhah pakaryan minangka atlet basket.[5] Satunggaling kiper legendaris saking Italia Lorenzo Buffon uga taksih gadhah paseduluran kaliyan mbah kakungipun Gianluigi Buffon. Buffon gadah sisihan wanudya saking Ceko inggih punika Alena Šeredová.[6] Buffon lan Alena sampun kanugrahan lare kalih inggih punika Louis Thomas (lair 28 Dhésèmber 2007) lan David Lee (lair 31 Oktober 2009).[5] Putra nomer satunggal saking Buffon dipunparingi nama "Thomas" amarga Buffon gadhah idola inggih punika Thomas N'Kono.[5]

Kareir Klub[besut | besut sumber]

AC Parma[besut | besut sumber]

Buffon miwiti kariéripun wonten ing akademi bal-balan klub AC Parma taun 1991 nalika yuswanipun 15 taun.[7] Buffon lulus saking tim junior taun 1995 nalika taksih yuswa 19 taun.[7] Buffon lajeng miwiti debutipun wonten Serie A nalika Parma lawan AC Milan tanggal 19 Nopember 1995, lan wonten tetandhingan punika Parma saged nahan imbang Milan kanthi skor 0-0.[7] Buffon lajeng angsal kesempatan malih kanggo main. Nalika taun 1996 Buffon resmi dados kiper utama Parma, nalika dados kiper utama, pelatih kiper wonten ing klub Parma inggih punika Louie P kang uga dados kiper legendaris saking klub Parma.[7] Buffon lajeng main langkung saking 200 tetandhingan, lan wonten ing musim kaping sekawanipun inggih punika nalika musim 1998-1999, piyambakipun saged mbekta Parma dados juwara Piala UEFA lan Coppa Italia.[7] Musim 2000-01 dados musim ingkang pungkasan Buffon wonten ing Klub Parma.[8] Kathah gosip ingkang nyebataken bilih Buffon dados inceran saking klub-klub Italia.[8] Gosip ingkang paling santer inggih punika Buffon dipunminati déning klub ingkang dados juara bertahan Liga Italia inggih punika klub AS Roma.[8] Kabar punika lajeng dipunbantah déning pihak saking klub Roma ingkang mendhet Ivan Pelizzoli saking Atalanta.[8] Buffon piyambak boten nanggepi gosip ingkang sampun sumebar kanthi temen, lan Buffon banjur ngucap:

Saya rasa, Roma bukanlah papan yang baik bagi saya untuk mengembangkan karier. Mereka memang juara nanging keuangan mereka tipis sehingga kemungkinan akan membuat saya berjuang sendirian sebagai salah satu bintang di sana bersama Francesco Totti.[8]

Klub saking Kutha Turin, Juventus lajeng rikat-rikat mundhut Buffon kang dados satunggal paket kaliyan Lilian Thuram.[9] Regi transfer Buffon piyambak nalika jaman samanten inggih punika £32,6 yuta ingkang ndamel piyambakipun dados kiper paling awis.[9] Minangka bagean saking transferipun, Juventus lajeng maringaken Jonathan Bachini kagem klub Parma.[10]

Juventus FC (2001-saiki)[besut | besut sumber]

Gianluigi Buffon dados salah satunggaling pemain ingkang dipunpundhut Juventus saking klub Parma wonten ing musim kompetisi 2001-02 sesarengan kaliyan kanca satunggal timipun Lilian Thuram lan uga gelandang saking klub SS Lazio Pavel Nedved.[11] Juventus piyambak saged ngrawuhaken arto seger sasampunipun nglego bintangipun Zinedine Zidane menyang klub Real Madrid.[12] Juventus lajeng ngrawuhake Marcello Lippi malih sasampunipun Carlo Ancelotti dipunpecat amargi piyambakipun gagal mbekta Juventus dados juara Serie A.[13] Musim ingkang kapisan wonten ing klub Juventus, Buffon sampun saged dados kiper utama lan uga dados starting eleven.[14] Piyambakipun sampun tampil kaping 45 tetandhingan resmi.[14] Buffon lajeng saged mbekta Juventus dados juwara Serie A.[14] Wonten ing musim 2002-03, Buffon tampil wonten ing 47 laga resmi lan sepisan malih saged ndadosake Juventus juwara Serie A.[14] Piyambakipun uga saged mbekta Juventus wonten ing final Liga Champions ingkang dipungelar wonten ing Stadion Old Trafford, Inggris.[14] Saking prestasinipun kala wau, Buffon lajeng pikantuk kanugrahan UEFA Most Valuable Player nalika taun 2003 lan uga gelar minangka Kiper paling saé wonten ing donya.[15] Musim 2003-04, Buffon tampil wonten ing 38 laga, nanging nalika taun punika Juventus gagal anggoné dados juwara Serie A. Piyambakipun uga pikantuk kanugrahan sanèsipun, inggih punika kalebu wonten ing Pratélan 125 Pesepakbola Aktif Paling Sae versi legenda sepak bola Brasil nalika taun 2004, Pele.[16] Lajeng wonten ing musim 2004-05, Buffon uga saged dados salah satunggaling bintang ingkang saged mbekta Juventus dados juwara Serie A saking asuhan pelatih Fabio Capello.[16] Nalika sasi Agustus 2005, Buffon ngalami kacilakan nalika ngadhepi AC Milan wonten ing ajang pra musim Luigi Berlusconi Trophy.Masalah sitiran: </ref> panutup ora ana tumrap tenger <ref>.

Karier internasional[besut | besut sumber]

Gianluigi Buffon bebarengan karo kanca-kancanipun wonten ing tim nasional bal-balan Italia nalika dados juwara Piala Dunia 2006 ing Jerman.

Gianluigi Buffon miwiti debutipun kanggé tim nasional bal-balan Italia nalika tanggal 29 Oktober 1997.[17] Debutipun Buffon wonten timnas inggih punika kanggé nggantos kiper utama Gianluca Pagliuca ingkang ngalami cedera nalika badhé nglampahi laga play off Piala Donya 1998 nglawan tim nasional bal-balan Rusia.[17] Yuswanipun nalika nglampahi debutipun wonten ing timnas nalika taun 1997 inggih punika nembé 19 taun.[17] Piyambakipun uga kalebu wonten ing pratélan 23 pemain ingkang dipunbekta pelatih kanggé Piala Donya 1998, nanging piyambakipun dèrèng pikantuk kesempatan kanggé main.[17] Buffon uga termasuk anggota tim Italia wonten ing Olimpiade Atlanta 1996, Piala Donya 2002, lan Euro 2004.[17] Buffon sajatosipun uga dados pilihan utama Dino Zoff kanggé kiper wonten ing Piala Éropah 2000, nanging 8 dina saderengipun kompetisi dipunwiwiti, astanipun cedera ingkang ndadosaken piyambakipun kedah digantos déning Francesco Toldo.[17] Sakdawanipun putaran final Piala Donya 2006 ing Jerman, Buffon saged tampil kanthi maksimal lan piyabakipun namung kebobolan 2 gol lan uga kacathet kaping 5 nglakokaken clean sheet. Cathetan sanèsipun saking Buffon wonten ing PD 2006 inggih punika piyambakipun saged boten kebobolan sakdawane 453 menit. Buffon kebobolan kaping kalih nalika jaman samanten inggih punika saking gol bunuh diri Cristian Zaccardo nalika ngadhepi tim nasional bal-balan Amérika Sarékat lan gol penalti saking Zinedine Zidane nalika wonten ing final.[18] Buffon uga dados pahlawan wonten ing final PD 2006, nalikanipun saged menangaken wnten ing drama adu pinalti.[18] Buffon saged nahan tendangan saking David Trezeguet lan saking penaltinipun Fabio Grosso, Italia saged dados juwara Piala Donya 2006.[19][20] Saking prestasinipun kala wau, Buffon lajeng pikanthuk kanugrahan Lev Yashin.[21] Nalika Euro 2008, Gianluigi Buffon dados kapten timnas nggantos Fabio Cannavaro ingkang mundur saking turnamen amarga cedera.[22] Wonten ing tetandhingan penyisihan grup lawan tim nasional bal-balan Rumania tanggal 13 Juni, Buffon sukses nahan pinalti saking Adrian Mutu.[22] Buffon uga saged tampil luar biyasa nalika lawan Perancis wonten ing tetandhingan pungkasan grup.[22] Tanggal 14 Juni 2010 wonten ing Piala Donya 2010, Buffon diganti nalika babak pisanan sasampunipun Italia namung imbang lawan tim nasional bal-balan Paraguay ing Grup F.[23] Alasan digantosipun Buffon inggih punika amarga piyambakipun cedera urat syarafipun kambuh lan Italia uga gagal wonten ing PD 2010.[24]

Kiper Paling Apik Abad 21[besut | besut sumber]

Gianluigi Buffon pikantuk pangalembana minangka kiper paling saé sadonya ing abad 21 déning Federasi Bal-balan Sajarah lan Statistik Internasional (IFFHS).[25] IFFHS ngempalaken data saking saeindhenging donya, ngantos pungkasanipun Buffon pikantuk poin paling kathah saéngga panjenenganipun pikantuk predhikat kiper paling saé sadonya.[25] Panjenenganipun ngoleksi 199 poin.[25]

Data Karier[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Data statistik saking Buffon wonten ing klub Parma lan Juventus:

Klub Musim Kompetisi Liga Piala Éropah Liyane Total
Main Gol Main Gol Main Gol Main Gol Main Gol
Parma 1995–96 9 0 1 0 0 0 10 0
1996–97 27 0 1 0 1 0 0 0 29 0
1997–98 32 0 6 0 8 0 46 0
1998–99 34 0 10 0 11 0 55 0
1999–2000 32 0 0 0 8 0 1 0 42 0
2000–01 34 0 2 0 7 0 43 0
Total 168 0 20 0 36 0 1 0 225 0
Juventus 2001–02 34 0 1 0 10 0 45 0
2002–03 32 0 0 0 15 0 1 0 48 0
2003–04 32 0 0 0 6 0 1 0 39 0
2004–05 37 0 0 0 11 0 48 0
2005–06 18 0 2 0 4 0 0 0 24 0
2006–07 37 0 3 0 40 0
2007–08 34 0 1 0 35 0
2008–09 23 0 2 0 5 0 30 0
2009–10 27 0 1 0 7 0 35 0
2010–11 16 0 1 0 17 0
2011–12 1 0 0 0 1 0
Total 291 0 11 0 58 0 2 0 362 0
Total 459 0 31 0 94 0 3 0 587 0

International[besut | besut sumber]

Dhata statistik Buffon wonten ing tim nasional bal-balan Italia:[26]

Itali Tim Nasional
Taun Apps Gol
1997 1 0
1998 3 0
1999 8 0
2000 4 0
2001 7 0
2002 12 0
2003 7 0
2004 12 0
2005 3 0
2006 15 0
2007 8 0
2008 9 0
2009 11 0
2010 2 0
2011 6 0
Total 108 0

Gelar[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Parma
Juventus

Internasional[besut | besut sumber]

Italia U21
Italia

Pribadi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Situs rasmi Juventus Football Club Indonesia, Copyright ©2009. Dipuntingali tanggal 22 Maret 2011.
  2. ^ Dipuntingali tanggal 11 Maret 2012.
  3. ^ a b c d Situs rasmi KapanLagi.com, Copyright © 2009 - 2011. Dipuntingali tanggal 22 Maret 2011.
  4. ^ Gianluigi Buffon Biography
  5. ^ a b c d e Gianluigi Buffon Biography
  6. ^ Expecting: Gianluigi Buffon and Alena Seredova
  7. ^ a b c d e www.rsssf.com
  8. ^ a b c d e "Roma nearly signed Buffon". Football Itali. Diarsip saka sing asli ing 2 May 2008. Dijupuk 25 December 2007. 
  9. ^ a b "Juve land £32.6m Buffon". BBC Sport. 4 July 2001. Dijupuk 6 April 2010. 
  10. ^ "Acquistato Buffon". Juventus FC (ing basa Italin). 3 July 2001. Diarsip saka sing asli ing 7 September 2001. Dijupuk 6 April 2010.  Tèks "L_IT,00.html" dikiwakaké (pitulung); Tèks "L_IT,00.html" dikiwakaké (pitulung)
  11. ^ Nedved: I can retire happy
  12. ^ "Zidane al Real". Juventus F.C. (ing basa Italin). 2001-07-09. Diarsip saka sing asli ing 2001-08-06. Dijupuk 2010-04-06.  Tèks "L_IT,00.html" dikiwakaké (pitulung)
  13. ^ "Reports and Financial Statements at 30 June 2002" (PDF). Juventus F.C. 2002-10-28. Dijupuk 2010-03-08. 
  14. ^ a b c d e Milan lift European crown
  15. ^ http://www.uefa.com/uefasupercup/news/newsid=95982.html
  16. ^ a b "Fifa names greatest list". BBC. 2004-03-04. Dijupuk 2007-04-30. 
  17. ^ a b c d e f raga.infogue.com/internasional_buffon_baru_pensiun_jika_dibuang ulah raga.infogue.com ulah raga.infogue.com
  18. ^ a b Italy-United States Match Report
  19. ^ "Italy 1–1 France: Italy triumph as Zizou explodes". ESPN Soccernet. 2006-07-09. http://soccernet.espn.go.com/report?id=191983&cc=5739&league=FIFA.WORLD. Diwiwiti 2010-06-15.
  20. ^ France-Italy Match Report
  21. ^ "FIFA World Cup "Lev Yashin" Award". rssf.com. http://www.rsssf.com/miscellaneous/fifa-awards.html#yashin. Diwiwiti 2010-06-15.
  22. ^ a b c "Spain 0 – 0 Italy". ESPN Soccernet. 2008-06-22. http://soccernet.espn.go.com/report?id=232283&cc=5739&league=UEFA.EURO.
  23. ^ Cedera, www.republika.co.id Buffon Mundur dari Piala Dunia-Republika
  24. ^ "World Cup 2010: Gianluigi Buffon's World Cup in doubt". BBC Sport. 2010-06-15. Dijupuk 2010-06-15. 
  25. ^ a b c Gianluigi Buffon Kiper Terbaik Abad 21 dipunundhuh tanggal 11 Maret 2012
  26. ^ http://www.rsssf.com/miscellaneous/buffon-intl.html