Basket

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar Basket

Baskèt yaiku salah sawjining olahraga kang misuwur ing donya.[1] Olahraga iki mbutuhaké pemain cacah 5 ing saben klompok. [1]Saben pemain ngupaya nglebokaké bal ing kranjangé musuh supaya éntuk poin. [1] Padatan pemainé dhuwur-dhuwur, nganggo kaos tanpa lengen lan kathoke cekak. [1]Olahraga baskèt dimainké ing lapangan tertutup utawa terbuka. [1]Lapangan kang digunakaké uga luwih ciuk tinimbang lapangan bal-balan. [1]

Mula bukané baskèt dimainké ana ing panggonan tertutup amarga biyen olahraga iki mung kanggo ngisi kegiyatan nalika mangsa adhem ing New England. [2]Baskèt mulai ditandhingaké acara resmi tanggal 20 Januari 1892 ing Amérika Sarékat.[2] Ambané lapangan baskèt yaiku 26 x 14 mèter. I[2]ng kono ana telung bunderan kang ana ing pojok sisih kiwa tengen lan ing tengahé ana jari-jari bunderan kang dawané 180 mèter. [2]Wektu kang dibutuhaké nalika baskèt yaiku 4x10 menit lan wektu ngasoné yaiku 10 menit saben babaké. [2] Yen skoré padha nalika ing pungkasan, pertandhingané bakal ditambahi nganti ana skore bédha. Mula ana klompok kang dadi pemenang. [2]Baskèt dikenalké dening James Naismith. [2]Salah sijining kembangané yaiku gerakan “slam dunk” utawa nombok yaiku gerakan kanggo nglebokaké bal baskèt ing njero kranjang.[2]Ing Idonesia ana kumpulan pemain basket yaiku Perbasi Persatuan Bola Baskèt Seluruh Indonésia kang diresmeake taun 1955, disingkat Perbasi.[3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id) Anneahira (diakses tanggal 15 Maret 2011)
  2. ^ a b c d e f g h (id) Mirosport (diakses tanggal 15 Maret 2011)
  3. ^ (id) Situs Perbasi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basket&oldid=829893"