Baskèt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Basket)
Jujug: pandhu arah, pados
Gambar Basket

Baskèt ya iku salah sawjining ulah raga kang misuwur ing donya.[1] Ulah raga iki mbutuhaké pemain cacah 5 ing saben klompok.[1] Saben pemain ngupaya nglebokaké bal ing kranjangé musuh supaya éntuk poin.[1] Padatan pemainé dhuwur-dhuwur, nganggo kaos tanpa lengen lan kathoke cekak.[1] Ulah raga baskèt dimainké ing lapangan tertutup utawa terbuka.[1] Lapangan kang digunakaké uga luwih ciuk tinimbang lapangan bal-balan.[1]

Mula bukané baskèt dimainké ana ing panggonan tertutup amarga biyen ulah raga iki mung kanggo ngisi kegiyatan nalika mangsa adhem ing New England.[2] Baskèt mulai ditandhingaké acara resmi tanggal 20 Januari 1892 ing Amérika Sarékat.[2] Ambané lapangan baskèt ya iku 26 x 14 mèter. I[2] ng kono ana telung bunderan kang ana ing pojok sisih kiwa tengen lan ing tengahé ana jari-jari bunderan kang dawané 180 mèter.[2] Wektu kang dibutuhaké nalika baskèt ya iku 4x10 menit lan wektu ngasoné ya iku 10 menit saben babaké.[2] Yen skoré padha nalika ing pungkasan, pertandhingané bakal ditambahi nganti ana skore bédha. Mula ana klompok kang dadi pemenang.[2] Baskèt dikenalké déning James Naismith.[2] Salah sijining kembangané ya iku gerakan “slam dunk” utawa nombok ya iku gerakan kanggo nglebokaké bal baskèt ing njero kranjang.[2] Ing Idonesia ana kumpulan pemain basket ya iku Perbasi Persatuan Bola Baskèt Seluruh Indonésia kang diresmeake taun 1955, disingkat Perbasi.[3]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id) raga-basket.htm Anneahira (diakses tanggal 15 Maret 2011)
  2. ^ a b c d e f g h (id) Mirosport (diakses tanggal 15 Maret 2011)
  3. ^ (id) Situs Perbasi


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Baskèt&oldid=988060"