Rui Costa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Rui Costa ndhik Benfica taun 2007

Rui Costa iku juru main bal-balan profèsional sing lair ndhik Lisboa, Portugal tanggal 29 Maret 1972.[1] Pemain sing dhuwuré 180 cm kuwi ya iku juru main ngarep.[1]

Piyambaké pensiun sawisé mbela Benfica ndhik laga musuh Vitoria Setubal. Ndèk tetandhingan kuwi Benfica menang 3 gol.[2]

Rui Costa sadurungé wis pensiun mbéla negarané sawisé Piala Eropa 2004 lan wis main ping 94 lan bisa gawé 26 gol.[2]

Kariré[besut | besut sumber]

Sawisé ora main bal-balan manèh piyambaké dadi irekturé tim bal-balan Benfica.[3] Piyambaké akèh dipuji amarga wektu menjabat posisi kuwi bisa nekakné juru main sing apik kaya ta Pablo Aimar, Jose Antonio Reyes, David Suazo, Javier Saviola, Ramires lan Javi Garcia.[3] Piyambaké bisa uga nekakné pelatih sing wis akèh pengalaman ya iku Jorge Jesus.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b "Manuel Rui Cosata". www.goal.com. Dijupuk 29 August 2016. 
  2. a b "Sajarah Hari Ini (29 Maret): Lahirnya 'The Maestro', Rui Costa". www.goal.com. Dijupuk 29 August 2016. 
  3. a b c "Rui Costa Gantung Sepatu". www.sepakbola.detik.com. Dijupuk 29 August 2016.