Ramires

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ramires
Ramires Santos do Nascimento
Katerangan priangga
Jeneng dawa Ramires Santos do Nascimento
Dhuwur 180 m (590 ft 6.6 in) [1]
Posisi main Gelandang
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 7
Karir nom
? Royal Sport Club[2]
2005–2006 Joinville
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2008 Joinville 14 (3)
2007–2008 Cruzeiro (silihan) 32 (3)
2008–2009 Cruzeiro 29 (7)
2009–2010 Benfica 26 (4)
2010– Chelsea 67 (8)
Tim nasioanl
2008 Brasil U23 8 (0)
2009– Brasil 30 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23.00, 28 Oktober 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23.30, 11 September 2012 (UTC)

Ramires Santos do Nascimento (lair ing Barra do Piraí, Rio de Janeiro, Brasil, 24 Maret 1987; umur 29 taun) ya iku salah sijining pemain bal-balan sing asalé saka Brasil sing main minangka gelandang kanggo Chelsea ing Liga Primer Inggris lan Brasil.

Remires naté main kanggo Cruzeiro lan Benfica sadurunge gabung karo Chelsea ing wulan Agustus 2010. Para fans Chelsea mènèhi sebutan Rambo kanggo panjenengané amarga semangat pantang nyerah, kacepatan, lan katahanan staminané ing saben pertandhingan.

Ing taun 2008, Ramires kamasuk ing skuat timnas Brasil U23 sing éntuk medali perunggu ing Olimpiade Beijing 2008.

Karir klub[besut | besut sumber]

Cruzeiro[besut | besut sumber]

Ing Januari 2008, Ramires gabung karo Cruzeiro saka Joinville kanthi biji transfer $300.000 kanggo mangsa kontrak limang taun.[3] Déning para fans klub lan media ing papan iku Ramires dijuluki "Queniano Azul", utawa "Blue Kenyan" amarga katahanan staminané kaya para atlet mlayu Kenya sasuwéné nganggo kostum biru Cruzeiro.[4]

Benfica[besut | besut sumber]

Ing 21 Mei 2009, Ramires gabung karo Benfica kanggo mangsa kontrak limang taun kanthi biji transfer €7,5 juta.[5][6] Ramires dadi bagian penting tim utama Benfica nalika wés kasil ngawinaké gelar Liga Portugal lan Taça da Liga (Piala Liga) ing musim 2009-10, musim kapisan lan gur pisan bareng Benfica. Benfica salanjuté ngadol kanduwènan kontrak Ramires 50% kanggo pihak katelu, Jazzy Limited kanthi biji €6 juta.[7]

Chelsea[besut | besut sumber]

Chelsea, Benfica lan pihak katelu éntuk kesepakatan kanggo transfer Ramires ing Chelsea, kanthi biji transfer €22 juta ing 4 Agustus 2010.[8][9][10] Ramires kanthi resmi gabung karo Chelsea ing 13 Agustus 2010 kanthi kontrak durasiné petang taun. Ramires nganggo kostum nomor geger 7 sing sadurungé dinggo Andriy Shevchenko.[11]

Tanggal 28 Agustus 2010, Ramires nglakokaké debut kanthi mlebu minangka pemain pangganti nalika kamenangan kandang 2–0 karo Stoke City.[12] Panjenengané uga nglakokaké debut kanthi main 90 menit ing 11 September 2010, nalika kamenangan tandang 3–1 karo West Ham United.[13] Tanggal 24 Januari 2011, Ramires nyetak gol liga sing kapisan nalika kamenangan tandang 4–0 karo Bolton Wanderers.[14] Ing 20 Maret 2011, Ramires nyetak gol liga kaloroné nalika kamenangan kandang 2–0 karo Manchester City.[15]

Tekan musim 2010–2011 rampung, Ramires ngoleksi 2 gol saka 41 main ing kabèh kompetisi. Golé ing gawang Manchester City F.C. dipilih dadi "Goal of The Season" déning fans Chelsea.[16]

Prestasi[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Cruzeiro
  • Campeonato Mineiro (2): 2008, 2009
Benfica
Chelsea

Tim nasional[besut | besut sumber]

Brasil

Individual[besut | besut sumber]

  • Gol Chelsea Terbaik Musim 2010–11 (vs. Manchester City, 20 Maret 2011.)
  • Gol Chelsea Terbaik Musim 2011–12 (vs. Barcelona, 24 April 2012.)[17]
  • Pemain Chelsea Terbaik versi Para Pemain: 2012[17]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Ramires | Profile, Biography & Pictures". chelseafc.com. Dijupuk 17 October 2011.  delete character ing |title= ing posisi 9 (pitulung)
  2. ^ Manoel Alves (30 July 2009). "Barra do Piraí presta homenagem ao craque Ramires". Diário do Vale. Dijupuk 17 October 2011.  (pt)
  3. ^ "Ramires fica em definitivo no Cruzeiro" (ing Portugis). Mercadofutebol.com. 2007-11-13. Dijupuk 2008-04-15. 
  4. ^ Jones, Simon (22 July 2010). "Chelsea in £20m Ramires raid! Champions bid for Brazilian World Cup midfielder". Daily Mail (London). 
  5. ^ "Cruzeiro confirma venda de Ramires para o Benfica" (ing Portugis). Estadão. 2009-05-21. Dijupuk 2009-05-22. 
  6. ^ "Ramires Agrees Benfica Move". ESPNSTAR.com. 2009-05-22. Dijupuk 2009-05-22. 
  7. ^ "Sport Lisboa e Benfica - Futebol SAD announces disposal of a percentage of athlete Ramires' financial rights." (PDF) (ing Portugis). CMVM.pt. 20 June 2010. Dijupuk 4 October 2010. 
  8. ^ "Sport Lisboa e Benfica - Futebol SAD announces agreement in principle with Chelsea FC for transfer of the athlete Ramires." (PDF) (ing Portugis). CMVM.pt. 4 August 2010. 
  9. ^ "Chelsea complete signing of Brazil midfielder Ramires". BBCSport. 2010-08-04. Dijupuk 2010-08-08. 
  10. ^ "Ramires transfer confirmed". Planet Benfica. 2010-08-04. Dijupuk 2010-08-08. 
  11. ^ "RAMIRES SIGNS FOR CHELSEA". chelseafc.com. 13 August 2010. Dijupuk 13 August 2010. 
  12. ^ "Chelsea 2 - 0 Stoke City". ESPN Soccernet. 2010-08-28. Dijupuk 2010-08-30. 
  13. ^ "West Ham 1–3 Chelsea". BBC Sport. 11 September 2010. 
  14. ^ "Bolton 0-4 Chelsea". BBC Sport. 24 January 2011. 
  15. ^ "Chelsea 2–0 Man City". BBC Sport. 20 March 201.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  16. ^ "Cech Wins the Big One". 19 May 2011.  Paramèter |publsiher= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |publisher=) (pitulung)
  17. ^ a b "Mata The Main Man". chelseafc.com (Chelsea FC). 11 May 2012. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ramires&oldid=1086654"