Andreas Christensen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andreas Christensen
ACvsQarabag17.png
Christensen ing klub Chelsea taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Andreas Bødtker Christensen[1]
Tanggal lair (1996-04-10) 10 April 1996 (umur 23)[2]
Papan lair Lillerød, Denmark
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[2]
Posisi main Bék
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 27
Karir nom
2004–2012 Brøndby IF
2012–2015 Chelsea
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2013– Chelsea 19 (0)
2015–2017Borussia Mönchengladbach (loan) 62 (5)
Tim nasional
2011–2012 Denmark U16 2 (0)
2011–2012 Denmark U17 18 (5)
2013 Denmark U19 2 (0)
2013– Denmark U21 21 (1)
2015– Denmark 14 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 1:28, 21 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 01:54, 15 November 2017 (UTC)

Andreas Bødtker Christensen (lair 10 April 1996) ya iku juru main bal-balan profésional saka Denmark sing main minangka bèk ing klub Inggris Chelsea F.C. lan timnas Denmark.[3]

Dhèwèké miwiti karir ing Brøndby lan gabung karo Chelsea nalika umuré 15 ing Fèbruari 2012, nggawé debut profésional ing Oktober 2014.[4] Saka 2015 nganti 2017 dhèwèké disilihaké menyang klub Bundesliga Borussia Mönchengladbach, ing ngendi dhèwèké nggawe 82 penampilan lan nyethak 7 gol.[4] Christensen nggawé debut internasional penuh kanggo Denmark ing Juni 2015.[4]

Karir klub[besut | besut sumber]

Chelsea[besut | besut sumber]

Karir wiwitan[besut | besut sumber]

Lair ing Blovstrød, Denmark, putra mantan kiper Brøndby IF Sten Christensen, dhèwèké miwiti kariré karo Brøndby IF. Dhèwèké ngrampungaké wolung taun ing klub iku, narik kawigatosan klub élit Èropah kayata Arsenal, Chelsea, Manchester City, lan Bayern Munich. Ing tanggal 7 Fébruari 2012, Christensen nandhatangani kontrak kanggo Chelsea kanthi transfer gratis, ing pungkasan mangsa André Villas-Boas dadi mènèjer klub. Sawisé gabung karo klub London, Christensen gunem: "Aku milih Chelsea amarga dhèwèké main bal-balan kaya aku."[5]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "01 February 2013 Premier League Clubs submit Squad Lists" (PDF). Premier League. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 24 January 2018. Dijupuk 13 December 2014. 
  2. a b "Andreas Christensen". Premier League. Dijupuk 19 September 2017. 
  3. Andreas Christensen(dipunundhuh tanggal 24 Januari 2018)
  4. a b c Andreas Christensen(dipunundhuh tanggal 24 Januari 2018)
  5. "Chelsea complete signing of 15-year-old Brondby defender Andreas Christensen on a free transfer". Goal.com (Goal.com). 7 February 2012. Dijupuk 24 January 2018.