Thomas Tuchel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Thomas Tuchel
Thomas Tuchel.jpg
Tuchel ing taun 2016
Katerangan priangga
Tanggal lair (1973-08-29) 29 Agustus 1973 (umur 46)
Papan lair Krumbach, West Germany
Dhuwur 1.93 m (6 ft 4 in)
Posisi main Defender
Karir nom
TSV Krumbach
1988–1992 FC Augsburg
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1992–1994 Stuttgarter Kickers 8 (1)
1994–1998 SSV Ulm 69 (2)
Gunggung 77 (3)
Tim dikemunah
2007–2008 FC Augsburg II
2009–2014 Mainz 05
2015–2017 Borussia Dortmund

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Thomas Tuchel (pangucap cara Jerman: [ˈtʰoːmas ˈtʊxəl]; miyos 29 Agustus 1973) inggih menika satunggaling mènèjer bal-balan lan tilas pemain bal.[1]

Karièr[besut | besut sumber]

Miyos ing Kutha Krumbach, Tuchel gabung dados angguta klub bal-balan ing kutha kasebat TSV Krumbach, lajeng pindhah dhateng akadhemi FC Augsburg ing taun 1988. Ananging, piyambakipun mboten naté mlebet ing tim utama. Ing umur 19 taun piyambakipun saged mlebet ing divisi kalih Bundesliga kanthi gabung ing klub Stuttgarter Kickers taun 1992. Piyambakipun namung main ing wolung tetandhingan ing musim 1992-93, kanthi penampilan ingkang kirang maremaken manah, lan sasampunipun musim 1993-94, piyambakipun pindhah dhateng Regionalalliga Süd, SSV Ulm, lan dados pemain andelan ing klub kasebat sekawan taun dangunipun, ingkang sampun nglampahi 69 tetandhingan dados bék tengah ingkang maremaken. Sanajan mekaten, piyambakipun kepaksa mungkasi kariripun ing taun 1998, ing umur 25 taun, sasampunipun cidra balung rawan samparan ing taun kasebat.[2]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Thomas Tuchel(dipunundhuh tanggal 7 Februari 2018)
  2. Thomas Tuchel's carnival club party on as Mainz maintain perfect start(dipunundhuh tanggal 7 Februari 2018)