Neymar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Neymar
Neymar
Katerangan priangga
Jeneng dawa Neymar da Silva Santos Júnior
Dhuwur 1.74 m (5 ft 8 12 in)[1]
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Santos
Angka 11
Karir nom
2003–2009 Santos
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–kini Santos 158 (81)
Tim nasioanl
2009 U-17 Brasil 3 (1)
2011 U-20 Brasil 7 (9)
2010–kini Brasil 15 (8)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 14 Dhésèmber 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 12 Oktober 2011

Neymar da Silva Santos Júnior utawi asring dipunsebat Neymar (lair ing Mogi das Cruzes, São Paulo, Brasil, 5 Fèbruari 1992; umur 25 taun) inggih punika pamain bal-balan saking Brasil ingkang sapunika mapan wonten Santos FC[2]. Panjenenganipun bal-balan kanggé Brasil ing taun 2010, lan mbela timnas Brasil U-23 wonten ing Olimpiade London 2012.

Wekadal yuswa 19 taun, Neymar kapilih dados juwara 1 pemain bal paling saé ing warsa 2011, ing warsa 2010 Neymar dados juwara 3.[3] Lajeng ing warsa 2012, Neymar pikantuk juwara 1 malih. Ing warsa 2011 Neymar mlebet nominasi FIFA Ballon d'Or, lan menang FIFA Puskás.[4]

Neymar ndhèrèk tim Santos wiwit taun 2003 ing tim junior. Lajeng mlebet ing tim senior ing taun 2009. Ing warsa punika Neymar kapilih dados Pemain Nom kang paling apik ing taun 2009 Campeonato Paulista. Lajeng Neymar dados pemain paling saé ing Santos lan pikantuk Campeonato Paulista 2010. Sanes punika Neymar ugi dados pemain ingkang ngasilaken gol paling kathah ing Copa do Brasil 2010 kanthi 11 gol. Ing warsa 2010 Neymar saged damel 42 gol ing 60 tetandhingan. Lajeng ing warsa 2011 Neymar kapilih ugi dados pemain ingkang paling saé. Ing warsa punika ugi Santos saged menang Copa Libertadores 2011 ing wekdal punika Neymar damel 6 gol lan main kaping 13. Ing warsa 2011 ugi Neymar pikantuk bal perunggu ing 2011 FIFA Club World Cup, nalika Santos kalah saking Barcelona,

Wiwitanipun ing bal-balan[besut | besut sumber]

Neymar da Silva Santos, Júnior miyos ing Mogi das Cruzes, São Paulo, putra saking Neymar da Silva Sr kaliyan Nadine Santos. Piyambakipun dados pewaris nama saking ingkang rama. Ramanipun Neymar ugi mantan pemain bal-balan.[5] Neymar wiwitanipun saking futsal lan bal-balan ing margi.[6]

Wekdal warsa 1992, Neymar pindhah bebarengan kulawarga ing São Vicente, wonten ngriku piyambakipun miwiti bal-balan wonten Portuguesa Santista.[7] Lajeng, ing yuswa 2003, Neymar pindhah ing Santos, Neymar tumut ing Santos FC.[8] Saking gaji bal-bamar pikantuk gaji 10.000 reais saben sasi, ing yuswa 16, 25.000 reais saben sasi. Ing Yuswa 17, Neymar napakasmani kontrak profesional wonten Santos ugi pikantuk sponsor.[9]

Transfer ing FC Barcelona[besut | besut sumber]

Pemain bal saking Brasil punika pindhah saking Santos menyang FC Barcelona. Saking twitter resminipun, Barcelona ngaturaken warta bilih antawaisipun Neymar kaliyan Barcelona sampun sarujuk teken kontrak dangunipun gangsal taun.[10]

Miturut ramanipun Neymar, wonten nem tawaran saking tim-tim ageng, ingkang paling ageng saking Chelsea F.C., ananging Neymar boten mikir tim saking London mau.[10] Ingkang ndadosaken penggalihipun Neymar namung Real Madrid CF lan FC Barcelona.[10]

Prestasi[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Santos

Tim junior[besut | besut sumber]

Neymar miwiti bal-balan mlebet tim Santos FC, ​​ingkang ngontrak wiwit 2003. Akademi bal-balan Santos sampun kasil pemain-pemain Brasil ingkang misuwur, kados Bruno Martins Coutinho, Clodoaldo , Diego Walsh, Elano lan Alex. Sanes punika kalebet Pepe, Pelé lan Robinho ugi saking Peixe. Ing akademi Neymar kepanggih kaliyan Paulo Henrique Ganso ingkang dados kanca ingkang raket.

Nalika umur 14 taun, Neymar lunga menyang Spanyol badhé mlebet Real Madrid. Wekdal punika Real nembé dipunsengkuyung déning Ronaldo, Zinedine Zidane lan Robinho. Ananging Santos dipunbayar 1 juta real supados tetep ing Santos. Neymar banjur mlebet tim Santos senior wekdal warsa 2009.

Tim Nasional[besut | besut sumber]

Neymar ing Timnas Brasil katingal moncer sanget. Neymar sampun mlebet timnas wiwit yuswa 17 taun, mlebet ing timnas Brazil U-17. Sapunika Neymar sampun mlebet ing timnas senior.

Brazil

Individu[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pemenang FIFA Puskás