David Luiz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
David Luiz
David Luiz Moreira Marinho.jpg
Luiz playing for Chelsea
Katerangan priangga
Jeneng dawa David Luiz Moreira Marinho
Dhuwur 185 m (606 ft 11.5 in)
Posisi main Defender
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 4
Karir nom
1999–2001 São Paulo
2001–2005 Vitória
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2007 Vitória 26 (1)
2007 Benfica (loan) 10 (0)
2007–2011 Benfica 72 (5)
2011– Chelsea 12 (2)
Tim nasioanl
2007 Brazil U20 2 (0)
2010– Brazil 5 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 8 May 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 27 March 2011

David Luiz (lair 22 April 1987) utawa kang nduweni jeneng jangkep David Luiz Moreira Marinho iku salah siji pemain bal-balan kang asale saka Brasil, lan saiki dhèwèké ana ing Chelsea F.C., Liga Utama Inggris.[1] Dhèwèké anggone bal-balan iku dadi bek tengah, saliyane iku uga bisa dadi bek kiwa utawa tengen.[1]

David Luiz lair ing Diadema, São Paulo, Brasil. David Luiz melu ing Esporte Clube Vitória nalika umur 14 taun. Sadurunge dhèwèké ana ing São Paulo FC, nalika bal-balan dhèwèké wiwitane dadi gelandang bertahan utawa midfilder. David Luiz banjur dadi bek tengah lan isa trampil lan anggone bal-balan apik nalika dadi bek tengah.[1] Luiz mlebu kanthi resmi ing Esporte Clube Vitória wiwit taun 2006, menag mungsuh Santa Cruz Futebol Clube ing Copa do Brazil.[1]

Ing tingkat paling elek, ya iku divisi telu, Davis Luiz bisa nggawa Esporte Clube Vitória munggah ing divisi loro lan oleh juwara loro.[1] Ing tanggal 31 Januari 2007, Luiz gabung karo Sport Lisboa e Benfica. Ing taun kang pisannan ing Benfica, dhèwèké anggone bal-balan ora isa kanthi luwes lan prigel kaya biyasane. Nalika ing Piala UEFA mungsuh Paris Saint-Germain ing Parc des Princes, dhèwèké karo Anderson dadi bek tengah, nggantikake Luisao kang lagi lara. S.L. Benfica kalah 2-1, nanging maju ing babak teruse. amarga menangjumlahe gol.[2] Tanggal 31 Januari 2011, David Luiz melu ing Chelsea F.C. kanthi prabeya € 25 yuta, suwene limang taun kontrak. Dhèwèké pisanan melu bal-balan resmi ing Chelsea nalika tanggal 6 Februari, ngganteni José Bosingwa.[2]

cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e www.chelseafc.com (diakses tanggal 15 Juli 2011)
  2. ^ a b soccernet.espn.go.com (diakses tanggal 15 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=David_Luiz&oldid=1086099"