Ronaldo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Ronaldo
Ronaldo (tengah) dalam sebuah wawancara.
Informasi pribadi
Jeneng pepak Ronaldo Luis Nazário de Lima
Tanggal lair 22 Sèptember 1976 (umur 39)
Papan lair Bento Ribeiro, Rio de Janeiro, Brasil
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)
Posisi pamain Penyerang
Informasi klub
Klub saiki Corinthians
Karir remaja
1990-91
1991-93
Social Ramos Club
São Cristóvão
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1993-1994
1994-1996
1996-1997
1997-2002
2002-2007
2007-2009
2009-
Cruzeiro
PSV Eindhoven
FC Barcelona
Internazionale
Real Madrid
AC Milan
Corinthians
13 (12)
46 (42)
37 (34)
69 (49)
127 (83)
14 (7)
Tim nasional
1994–2008 Brasil 97 (62)[1]
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 6 Juli 2007.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 1 Juli 2006


Ronaldo Luís Nazário de Lima (dipunlairaken ing Bento Ribeiro, Brasil, 22 September 1976; umur 39 taun; limrahipun dipuncekak kanthi asma Ronaldo mawon) inggih punika salah setunggaling legendha pemain bal saking Brasil.[2] Biyasanipun Ronaldo main bal minangka penyerang.[2] Ronaldo gadhah julukan Il Fenômeno (Sang Fenomena). Ronaldo sampun pikantuk prestasi minangka pemain bal paling sae FIFA ingkang kathahipun ngantos tigang penghargaan.[2] Ronaldo sampun ping sekawan mbela Brasil ing Piala Dunia, lan ugi nate dados pencetak gol paling kathah ing Piala Dunia taun 2002.[2]

Lairipun Ronaldo[sunting | besut sumber]

Kados kathahipun pemain bal saking Brasil, Ronaldo lair wonten ing kondhisi mlarat. Piyambakipun ageng ing kota Bento Ribeiro lan main bal ing margi ingkang kumuh ing laladan asalipun. Piyambakipun ngantos boten saged tumbas sepatu bal kagem latian ing klub ingkang piyambakipun remeni Flamengo. Ananging bakatipun sampun ketingal déning legendha Brasil, Jairzinho ingkang mbekta Ronaldo nggabung ing klub bal Cruzeiro.

Kariripun Ronaldo[sunting | besut sumber]

Wekdal yuswanipun nembe 17 taun, Ronaldo kalebet salah satunggalipun pemain bal tim Samba Brasil ingkang juara Piala Dunia 1994 ing Amerika Serikat.[2] Ronaldo kalebet pemain bal saking Brasil ingkang sukses ing Éropah.[3] Piyambakipun sampun nate main ing klub bal-balan ing Éropah, kados Barcelona, Inter Milan, Real Madrid, lan AC Milan.[2] Klub ingkang pungkasan inggih punika Corinthians, Brasil.

Penghargaan[sunting | besut sumber]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ "Player Page Profile - Ronaldo". fifaworldcup.yahoo.com. last update 1 Juli 2006.  Text " dipunundhuh 10 Juni 2011" ignored (help); Check date values in: |date= (help)
  2. ^ a b c d e f (id)Kompas. (2011). Melepas Ronaldo. Jakarta: Kompas
  3. ^ (en)WATCH BRAZIL VS ROMANIA LIVE @ 1:50GMT(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)

Pranala Njawi[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ronaldo&oldid=1015404"