Júlio César Soares Espíndola

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Júlio César
Júlio César Soares Espíndola.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Júlio César Soares de Espíndola
Posisi main Penjaga gawang
Katerangan klub
Tim saiki
Internazionale
Angka 12
Karir nom
Grajau CC
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1998–2004
2004-2005
2005-kini
Flamengo
Chievo
Internazionale
130 (0)
0 (0)
170 (0)
Gunggung 300 (0)
Tim nasioanl
2004– Brasil 47 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 10 April 2010.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 2 Maret 2010

Júlio César Soares de Espíndola (lair 3 September 1979), misuwur kanthi nami Júlio César, inggih punika pemain bal-balan ingkang posisinipun minangka kiper tim nasional bal-balan Brasil, lan ugi main ing klub saking Italia, Inter Milan.[1] Cesar sapunika dados kiper andalanipun Brasil, sampun ngoleksi 53 kamenangan sareng tim nasional Brasil.[1] Taun 2009, Cesar dados kiper paling saé kaping-3 sadonya sasampunipun Iker Casillas lan Gianluigi Buffon.[1] Cesar ugi pikantuk kanugrahan ing Serie A Liga Italia minangka Serie A Goalkeeper of the Year taun 2009.[2] Cesar naté mlebet dhaftar nominasi pemain bal ingkang badhé pikantuk Ballon d'Or taun 2009, salajengipun Cesar namung saged ing peringkat selikur kemawon.[3]

Karier klub[besut | besut sumber]

Flamengo[besut | besut sumber]

Júlio César miwiti karier profesional kanthi ndherek klub bal Clube de Regatas do Flamengo ing taun 1997.[3] Amargi Cesar anggènipun dados kiper saé, lajeng dipuntransfer déning A.C Chievo ing Januari 2005.[3]

Internazionale[besut | besut sumber]

Cesar ndherek klub Inter musim taun 2005-2006 lan dados kiper cadhangan kiper Fransesco Toldo.[3] Cesar wiwit dipundadosaken kiper utama awit Cesar main saé ing Piala Supercopa Italia.[3] Juli 2009, Cesar dipunpilih déning ESPN Brasil minangka pemain bal paling saé ing musim 2008-2009.[3] November 2009 kontrakipun kaliyan klub Inter Milan dipunperpanjang ngantos dumugi taun 2014.[3]

Karier Internasional[besut | besut sumber]

Karier internasional Júlio César dipunwiwiti ing taun 2003, nalika panjenenganipun dados kiper cadhanganipun Dida.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c The world's best Goalkeeper 2009 dipunundhuh tanggal 1 Juli 2011)
  2. ^ Ex-Inter Star Zlatan Ibrahimovic Wins 2009 'Oscar Del Calcio' dipunundhuh tanggal 1 Juli 2011)
  3. ^ a b c d e f g h Le classement final dipunundhuh tanggal 1 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]