César Azpilicueta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
César Azpilicueta
César Azpilicueta 2017.jpg
Azpilicueta main ing klub Chelsea taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa César Azpilicueta Tanco[1]
Tanggal lair (1989-08-28) 28 Agustus 1989 (umur 29)[2]
Papan lair Pamplona, Spanyol
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)[2]
Posisi main Defender
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 28
Karir nom
2001–2006 Osasuna
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2007 Osasuna B 27 (1)
2007–2010 Osasuna 99 (0)
2010–2012 Marseille 47 (1)
2012– Chelsea 183 (4)
Tim nasional
2005 Spain U16 3 (0)
2006 Spain U17 14 (0)
2007–2008 Spain U19 18 (2)
2009 Spain U20 5 (0)
2008–2011 Spain U21 19 (1)
2012 Spain U23 5 (0)
2013– Spain 20 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 1:29, 21 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 9 October 2017

César Azpilicueta Tanco (lair ing Madrid, Spanyol, 28 Agustus 1989; umur 28 taun) ya iku juru main bal-balan profèsional Spanyol kang main kanggo klub bal-balan Chelsea F.C. lan timnas Spanyol mligi minangka bèg lengkap nanging uga dadi juru main tengah.[3] Christensen nggawé debut internasional mutlak kanggo Denmark ing Juni 2015.[3]

Prodhuk nom-noman Osasuna, dhèwèké ngentèkake telung mangsa ing La Liga sadurungé pindhah menyang Marseille, menangaké papat utama ing klub Prancis. Ing mangsa panas 2012 dhèwèké pindhah menyang Chelsea, menang Liga Europa ing mangsa pertamané lan rong taun lan rong taun sabanjuré.[4]

Azpilicueta nglakokake 55 pertandhingan kanggo Spanyol ing tingkat nom-noman ing kabèh umur, lan nggayuh kompetisi éropah ing umur 21 taun , menang ing édhisi taun 2011. Dhèwèké nggawé penampilan pisanané kanthi kebak ing 2013, lan kapilih kanggo Piala Donya 2014 lan Euro 2016.

Karir klub[besut | besut sumber]

Osasuna[besut | besut sumber]

Azpilicueta lair ing Pamplona, Navarre. Sawijine prodhuk saka sistem pendhidhikan klub junioring kutha kalairan Sacramento Osasuna, dhèwèké nggawé debut La Liga ing 8 April 2007 kanthi skor 0-2 nglawan Real Madrid, nalika isih mlebu ing tim cadhangan;[5] dhèwèké miwiti kariré dadi striker banjur pindhah dadi gelandhang,[6] ing klub lan karir internasional (senior lan enom), muncul ing pirang-pirang posisi kalebu juru main tengah lan glandhang tengah.[7]

Ing taun 2007-08, amarga cidra ing skuad utama, Azpilicueta ndadèkaké dhèwèké dadi tim pisanan régulèr nalika umur 18 taun, sanajan posisi ing bék tengen. Dhèwèké banjur dadi juru main posisi iki kanggo mangsa iki.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Barclays Premier League squad numbers 2013/14". Premier League. 16 August 2013. Diarsip saka sing asli ing 24 January 2018. Dijupuk 17 August 2013. 
  2. a b "Player Profile: César Azpilicueta". Chelsea F.C. Dijupuk 24 January 2018. 
  3. a b César Azpilicueta(dipunundhuh tanggal 24 Januari 2018)
  4. César Azpilicueta(dipunundhuh tanggal 24 Januari 2018)
  5. "Real Madrid 2–0 Osasuna". ESPN FC. 8 April 2007. Dijupuk 24 January 2018. 
  6. "César Azpilicueta, intentad atacar por la otra banda" [César Azpilicueta, try the other wing] (ing basa Spanish). El Blog de los Trolacas. 20 February 2009. Dijupuk 24 January 2018. 
  7. "Azpilicueta, el nuevo 'seguro' de Del Bosque" [Azpilicueta, Del Bosque's new 'insurance']. Ideal (ing basa Spanish). 12 November 2014. Dijupuk 24 January 2018.