Christian Pulisic

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Christian Pulisic
Pulisic170727-3.jpg
Pulisic ing klub Borussia Dortmund taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Christian Mate Pulisic[1]
Tanggal lair (1998-09-18) Sèptèmber 18, 1998 (umur 20)
Papan lair Hershey, Pennsylvania, Amérika Sarékat
Dhuwur 5 ft 10 in (1.78 m)
Posisi main Attacking midfielder, Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 22
Karir nom
2005–2006 Brackley Town[2]
2006–2007 Michigan Rush[3]
2008–2015 PA Classics[4]
2015–2016 Borussia Dortmund
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2016– Borussia Dortmund 57 (8)
Tim nasional
2012–2013 United States U15 28 (21)
2013–2015 Amérika Sarékat U17 34 (28)
2016– Amérika Sarékat 20 (9)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul February 2, 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul October 10, 2017

Christian Mate Pulisic (Basa Kroasia: Kristijan Mate Pulišić [krǐstijan mǎːte puːliːʃitɕ];[tone of the surname?] miyos 18 September 1998), inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Amérika Sarékat ingkang samenika main bal kanggé klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund lan Timnas Amérika Sarékat. Piyambakipun dados pemain gelandang serang.[5] Pulisic dipunanggep déning tiyang kathah minangka pemain bal Amérika ingkang prospékipun saé[6], lan kalebet pemain palin eném ing tim nasional Amérika ing kualifikasi Piala Donya FIFA. Kariripun ingkang cepet ing timnas menika kalebet cepet, sareng kalih préstasinipun ing akadhemi Borussia Dortmund, ing akadhemi menika piyambakipun namung nglampahi 15 tetandhingan sadèrèngipun saged mlebet tim utama ing musim 2015-2016.[7]

Ing wulan April 2016, piyambakipun dados pemain paling eném ingkang nyethak gol ing Bundesliga. Tanggal 28 Mèi 2016, piyambakipun kasil nyethak gol ing pertandhingan internasional mengsah Bolivia lan dados pemain bal paling eném ingkang nyethak gol kanggé Amérika ing umur 17 taun 253 dinten.

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "FIFA U-17 World Cup Chile 2015 List of Players" (PDF). fifadata.com. Dijupuk January 31, 2016. 
  2. Ames, Nick (May 31, 2016). "Christian Pulisic: the making of a young man ready to step up". Dijupuk August 31, 2016 – lumantar The Guardian. 
  3. "Rush Alumni Christian Pulisic Makes Bundesliga Debut with Borussia Dortmund". Rush Soccer Club. RushCanada.com. Dijupuk October 6, 2017. 
  4. "Christian Pulisic". ussda.demosphere.com. Dijupuk January 31, 2016. 
  5. Christian Mate Pulisic(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  6. U.S. prospect Christian Pulisic a fast-rising talent at Borussia Dortmund(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  7. Report: US youth international Christian Pulisic promoted to first-team training at Borussia Dortmund(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)