N'Golo Kanté

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
N'Golo Kanté
Ngolo Kante 2017.jpg
Kanté wektu ing klub Chelsea taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa N'Golo Kanté [1]
Tanggal lair (1991-03-29) 29 Maret 1991 (umur 28)[2]
Papan lair Paris, Prancis
Dhuwur 1.68 m (5 ft 6 in)[2]
Posisi main Central midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 7
Karir nom
1999–2010 JS Suresnes
2010–2012 Boulogne
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2012–2013 Boulogne 38 (3)
2013–2015 Caen 75 (4)
2015–2016 Leicester City 37 (1)
2016– Chelsea 56 (2)
Tim nasional
2016– Prancis 20 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 21 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 7 October 2017

N'Golo Kanté (Prancis: [ŋɡolo kɑ̃te]; lair 29 Maret 1991) ya iku juru main bal-balan profésional Prancis sing main minangka gelandang tengah kanggo klub Liga Primer Inggris Chelsea F.C. lan tim nasional Prancis.[3]

Dhèwèké miwiti debut senior ing Boulogne lan nglampahi rong mangsa ing Caen, sing terakhir ing Ligue 1. Ing taun 2015, dhèwèké gabung karo Leicester City kanthi bayaran £ 5.6 yuta lan dadi anggota integral saka klub pisanan ing klub Liga Utama Inggris mung samusim ing klub. Taun sabanjuré, dhèwèké gabung karo Chelsea kanthi bayaran £ 32 yuta.[3] Dhèwèké uga menangaké Pemain PFA Players of the Year lan FWA Pemain Paling Apik ing Taun 2015, lan dadi juru main papat kapisan sing menangaké gelar liga Inggris kanthi klub kang béda awit juru main Eric Cantona ing taun 1992 lan 1993.[4]

Kanté miwiti debut senior internasional kanggo Prancis ing taun 2016. Dhèwèké kalebu ing skuad sing wis dadi tim inti ing Piala Eropa taun iki.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Squads for 2016/17 Premier League confirmed". Premier League. 1 September 2016. Dijupuk 22 January 2018. 
  2. a b "N'Golo Kanté: Overview". Premier League. Dijupuk 22 January 2018. 
  3. a b N'Golo Kanté(dipunundhuh tanggal 22 Januari 2018)
  4. Mark Ogden (9 February 2017). "Chelsea's N'Golo Kante should be top contender for Footballer of the Year". ESPN FC. Dijupuk 22 January 2018.