Ross Barkley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ross Barkley
1 ross barkley 2015.jpg
Barkley wektu ing klub Everton taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Ross Barkley[1]
Tanggal lair (1993-12-05) 5 Dhésèmber 1993 (umur 25)[1]
Papan lair Liverpool, Inggris
Dhuwur 6 ft 2 in (1.89 m)[2]
Posisi main Attacking midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 8
Karir nom
2005–2010 Everton
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2018 Everton 150 (21)
2012Sheffield Wednesday (silihan) 13 (4)
2013Leeds United (silihan) 4 (0)
2018– Chelsea 0 (0)
Tim nasional
2008–2009 Inggris U16 7 (2)
2009–2010 Inggris U17 7 (2)
2010–2012 Inggris U19 12 (0)
2013 Inggris U20 3 (0)
2011–2013 Inggris U21 5 (1)
2013– Inggris 22 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 15:28, 1 July 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 15:28, 1 July 2017 (UTC)

Ross Barkley (lair tanggal 5 Dhésèmber 1993) ya iku juru main bal-balan profésional Inggris sing main minangka gelandang ing klub bal-balan Chelsea F.C. lan tim nasional Inggris.[3]

Barkley miwiti karir profésional ing Everton ing taun 2008. Sawisé nyambut gawé ana ing Sheffield Wednesday lan Leeds United, dhèwèké dadi tim régulèr, nyithak 179 total pertandhingan lan nyithak 27 gol kanggo Everton.[4] Dhèwèké nggabung ing klub Chelsea ing Januari 2018.[4]

Barkley ndadèkaké debut internasional ing taun 2013.[4] Dhèwèké main kanggo Inggris ing Piala Donya FIFA 2014 lan kapilih ing skuad pelatih Roy Hodgson kanggo UEFA Euro 2016.[4] Manajer mbandhingaké gaya mainané Barkley karo juru main bal Michael Ballack, Paul Gascoigne lan Wayne Rooney.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Cithakan:Hugman
  2. "Ross Barkley: Overview". Premier League. Dijupuk 22 January 2018. 
  3. Ross Barkley(dipunundhuh tanggal 22 Januari 2018)
  4. a b c d PROFIL: Ross Barkley, Satu Lagi Talenta Asal Merseyside(dipunundhuh tanggal 22 Januari 2018)