UEFA Euro 2016

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Logo UEFA Euro 2016

UEFA Euro 2016 iku sawijining kajawaran bal-balan ing banawa Éropah sing bakal dianakaké ing taun 2016 déning UEFA. Tetandhingan iki bakal digayuh ana ing Prancis wiwit tanggal 10 Juni nganti 10 Juli 2016. Prancis sadurungé wis naté nganakaké UEFA Euro 1984 lan Piala Donya FIFA 1998. Ing taun 2016, kajawaran iki bakal dianakaké ing kutha-kutha kaya ta: Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nice, Paris, Saint-Denis, Saint-Étienne, dan Toulouse.

In taun 2016 iki, Euro Cup wus mlebu ing kajawaran kang kaping 15. Ananging ing taun iki bakal ana sing béda ing bab aturan. Tim sing bakal mlebu ana ing sistem palastra jumlahé 24, yèn sadurungé mung 16 tim nagara kang maju sabubaré fase grup. Jawara tetandhingan iki uga bakal olèh hak kanggo tumandhing mèlu ngrebut Piala Konféderasi FIFA 2017 sing dianakaké déning Rusia..

Ing Indonésia, UEFA Euro 2016 disiaraké langsung déning RCTI, MNCTV, Global TV, MNC Sports lan Indovision.

Iki pratélaning nagara-nagara kang mèlu ing kajarawan EUFA Euro 2016:

Nagara Jalur lolos Tanggal lolos kualifikasi Cawe-cawe ing kajawaran sadurungé
Flag of Prancis Prancis Kang duwé gawé 10 Mèi 2010 8 (1960, 1984, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008,2012
Flag of Républik Céko Républik Céko2 Jawara Grup A 6 Sèptèmber 2015 8B (1960, 1976, 1980, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012)
Flag of Èslan Èslan Jawara 2 Grup A 6 Sèptèmber 2015 0 (debut)
Flag of Bèlgi Bèlgi Jawara Grup B 10 Oktober 2015 4 (1972, 1980, 1984, 2000)
Flag of Wales Wales Jawara 2 Grup B 10 Oktober 2015 0 (debut)
Flag of Sepanyol Sepanyol Jawara Grup C 9 Oktober 2015 9 (1964, 1980, 1984, 1988, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012)
Flag of Slowak Slowak Jawara 2 Grup C 12 Oktober 2015 0 (debut)
Flag of Jerman Jerman3 Jawara Grup D 11 Oktober 2015 11 (1972, 1976, 1980, 1984, 1988, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012)
Flag of Polen Polen Jawara 2 Grup D 11 Oktober 2015 2 (2008, 2012)
Flag of Inggris Inggris Jawara Grup E 5 Sèptèmber 2015 8B (1968, 1980, 1988, 1992, 1996, 2000, 2004, 2012)
Flag of Switserlan Switserlan Jawara 2 Grup E 9 Oktober 2015 3 (1996, 2004, 2008)
Flag of Irlandia Lor Irlandia Lor Jawara Grup F 8 Oktober 2015 0 (debut)
Flag of Rumeni Rumeni Jawara 2 Grup F 11 Oktober 2015 4 (1984, 1996, 2000, 2008)
Flag of Ostenrik Ostenrik Jawara Grup G 8 September 2015 1B (2008)
Flag of Ruslan Ruslan4 Jawara 2 Grup G 12 Oktober 2015 10 (1960, 1964, 1968, 1972, 1988, 1992, 1996, 2004, 2008, 2012)
Flag of Itali Itali Jawara Grup H 10 Oktober 2015 8 (1968, 1980, 1988, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012)
Flag of Kroasia Kroasia Jawara 2 Grup H 13 Oktober 2015 4 (1996, 2004, 2008, 2012)
Flag of Portugal Portugal Jawara Grup I 8 Oktober 2015 6 (1984, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012)
Flag of Albania Albania Jawara 2 Grup I 11 Oktober 2015 0 (debut)
Flag of Turki Turki Jawara 3 terapik 13 Oktober 2015 3 (1996, 2000, 2008)
Flag of Honggari Honggari Jawara Play-off 15 November 2015 2 (1964, 1972)
Flag of Republik Irlandia Irlandia Jawara Play-off 16 November 2015 2 (1988, 2012)
Flag of Swèdhen Swèdhen Pemenang Play-off 17 November 2015 5 (1992, 2000, 2004, 2008, 2012)
Flag of Ukraina Ukraina Pemenang Play-off winner 17 November 2015 1 (2012)
1 Kacithak kandel pratanda jawara. Miring kang duwè gawé
2 Kawit 1960 nganti 1980, Republik Républik Céko mèlu minangka Cekoslowakia
3 Kawit 1960 nganti 1988, Jerman mèlu minangka Jerman Kulon.
4 Kawit 1960 nganti 1988, Rusia mèlu minangka Uni Sovièt, lan ing 1992 minangka CIS.

Pranala njaba[besut | besut sumber]