Mateo Kovačić

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mateo Kovačić
P91651.png
Kovačić ing klub Chelsea F.C. taun 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa Mateo Kovačić[1]
Tanggal lair (1994-05-06) 6 Mèi 1994 (umur 25)[2]
Papan lair Linz, Austria
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)
Posisi main Gelandhang
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea F.C.
Angka 23
Karir nom
2000–2007 LASK Linz
2007–2010 Dinamo Zagreb
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2013 Dinamo Zagreb 43 (7)
2013–2015 Inter Milan 80 (5)
2015–2017 Real Madrid 56 (1)
2017–saiki Chelsea F.C.
Tim nasional
2008 Croatia U14 2 (1)
2008 Croatia U15 2 (0)
2009–2011 Croatia U17 15 (0)
2011–2012 Croatia U19 6 (0)
2011– Croatia U21 7 (0)
2013– Croatia 38 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 13:54, 23 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 5 September 2017

Mateo Kovačić (Pangucap cara Kroasia: [matěo kôʋatʃitɕ]; born 6 May 1994) inggih punika juru main bal profésional saking negara Kroasia lan main ing posisi gelandhang, samenika main ing klub Inggris Chelsea. Sakdurunge dheweke main ing klub Spanyol Real Madrid lan tim nasional Kroasia.[3] Kovačić biasanipun main ing posisi gelandhang tengah utawi playmaker, nanging piyambakipun dipunanggep minangka gelandhang serbaguna, lan saged main ing posisi gelandhang kiwa utawi gelandhang serang.[3]

Kovačić miwiti karir profésionalipun ing klub Dinamo Zagreb wekdal umuripun nembé 16 taun, lan saged mbiyantu tim kasebat pikantuk juwara, salajengipun gabung kaliyan klub Inter Milan ing taun 2013.[4] Sasampunipun nelasaken semusim ing Inter lajeng piyambakipun pindhah dhateng Real Madrid, ing tim punika piyambakipun saged nggayuh juwara Liga Champions ing taun 2016.[4] Kovačić main mbela tim nasional Kroasia wiwit taun 2013, lan makili negara kasebat ing Piala Dunia FIFA 2014 lan UEFA Euro 2016.[4] Kovačić dipunjuluki Il Professore (Profesor).[4]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. 2014 FIFA World Cup Brazil: List of Players(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)
  2. title=FIFA Club World Cup UAE 2017: List of players: Real Madrid CF|publisher=FIFA.com | FIFA Club World Cup UAE 2017: List of players: Real Madrid CF(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)
  3. a b Who is Inter new boy Mateo Kovacic?(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)
  4. a b c d | ateo Kovacic: Scout Report | Inter’s creative midfield talent(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)