Romelu Lukaku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Romelu Lukaku
Romelu Lukaku 27 September 2017 cropped.jpg
Lukaku main kanggé Manchester United ing taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Romelu Menama Lukaku Bolingoli[1]
Tanggal lair (1993-05-13) 13 Mèi 1993 (umur 26)
Papan lair Antwerp, Belgium
Dhuwur 1.90 m (6 ft 3 in)[2]
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 9
Karir nom
1999–2003 Rupel Boom
2003–2004 KFC Wintam
2004–2006 Lierse
2006–2009 Anderlecht
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2011 Anderlecht 73 (33)
2011–2014 Chelsea 10 (0)
2012–2013West Bromwich Albion (loan) 35 (17)
2013–2014Everton (loan) 31 (15)
2014–2017 Everton 110 (53)
2017– Manchester United 21 (10)
Tim nasional
2008 Belgium U15 4 (1)
2011 Belgia U18 1 (0)
2009 Belgia U21 5 (1)
2010– Belgia 65 (31)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 19:30, 31 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Romelu Menama Lukaku Bolingoli (lair 13 Mèi 1993) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Bélgia ingkang samenika main ing Liga Primer Inggris klub Manchester United lan Timnas Belgia.[3] Piyambakipun dados salah setunggal juru main saking gangsal juru main ingkang saged damel 50 gol sadèrèngipun umur 23 taun, lan juru main ingkang saged damel 80 gol sadèrèngipun umur 24 taun.[3] Ing timnas internasional Belgia, Lukaku sampun damel 31 gol.[4]

Karièr klub[besut | besut sumber]

Karièr junior[besut | besut sumber]

Lukaku gabung klub lokal K. Rupel Boom F.C. wekdal umur gangsal taun.[5] Sasampunipun sekawan taun sareng Rupel Boom, Lukaku dipuntemokaken déning pemandhu bakat saking klub Lierse SK, lajeng nggabung sareng akadhemi klub wau.[5] Lukaku main ing klub Lierse wiwit taun 2004 ngantos 2006,[5] lan damel 68 pertandhingan lan 121 gol.[6] Sasampunipun Lierse dipundégradasi saking Liga Jupiler, Anderlecht mboyong 13 juru main Lierse ing taun 2006, kalebet Lukaku.[6] Piyambakipun main tigang taun ing tim yunior Anderlecht, lan nyithak 131 gol ing 93 pertandhingan.[6]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Lukaku: Romelu Menama Lukaku Bolingoli". BDFutbol. Dijupuk 8 January 2018. 
  2. "Romelu Lukaku: Overview". Premier League. Dijupuk 8 January 2018. 
  3. a b March 2017|Premier League statistics: Arsenal, Mahrez, Vardy, Lukaku, Deeney(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  4. winnen geen zieltjes met krappe oefenzege, Lukaku topschutter aller tijden(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  5. a b c Lukaku - Spielerwechsel(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  6. a b c Full Interview: Teenage Sensation Reveals All About His Life, Loves And His Footballing 'Gift From God'(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)