Antonio Rüdiger

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Antonio Rüdiger
Rüdiger Chelsea.jpg
Rüdiger ing klub Chelsea taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Antonio Rüdiger[1]
Tanggal lair (1993-03-03) 3 Maret 1993 (umur 27)[1]
Papan lair Berlin, Jerman
Dhuwur 1.91 m (6 ft 3 in)[1]
Posisi main Bèg
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 2
Karir nom
2000–2002 VfB Sperber Neukölln
2002–2005 SV Tasmania Berlin
2005–2006 Neuköllner Sportfreunde 1907
2006–2008 Hertha Zehlendorf
2008–2011 Borussia Dortmund
2011–2012 VfB Stuttgart
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011–2012 VfB Stuttgart II 22 (3)
2012–2016 VfB Stuttgart 66 (2)
2015–2016Roma (silihan) 30 (2)
2016–2017 Roma 26 (0)
2017– Chelsea 17 (2)
Tim nasional
2010–2011 Jerman U18 8 (4)
2011–2012 Jerman U19 14 (1)
2012 Jerman U20 2 (0)
2012–2014 Jerman U21 10 (1)
2014– Jerman 22 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 1:05, 21 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 21:44, 14 November 2017 (UTC)

Antonio Rüdiger (pangucap cara Jerman: [anˈto:nio ˈʁy:diˌgɐ],(lair 3 Maret 1993) ya iku juru main bal-balan profésional Jerman sing main minangka bèg kanggo Chelsea F.C. lan tim nasional Jerman.[2]

Dhèwèké miwiti kariré ing klub VfB Stuttgart, diwiwiti dadi juru main cadhangan ing klub iki. Sabanjuré mlebu ing tim inti lan main ing Bundesliga. Ing taun 2015 dhèwèké ditransfer menyang klub Italia A.S. Roma, awalé disilihake lan setahun sabanjuré dikontrak kanthi béya € 9 yuta. Dhèwèké dikontrak déning Chelsea F.C. ing taun 2017 kanggo kira-kira £ 27 yuta.[3]

Rüdiger ndamel debut internasional kanggo Jerman ing Maret 2014. Dhèwèké ora mélu Jerman ing Piala UEFA Euro 2016 amarga cidra nanging mèlu mbéla skuad Jerman sing menang ing Piala Konfèdhérasi FIFA 2017.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c "FIFA Confederations Cup Russia 2017: List of players: Germany" (PDF). FIFA. 2 July 2017. k. 4. Dijupuk 22 January 2018. 
  2. Antonio Rüdiger(dipunundhuh tanggal 22 Januari 2018)
  3. Chelsea resmi gaet bèg Jerman, Antonio Rudiger(dipunundhuh tanggal 22 Januari 2018)