Gabriel Batistuta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gabriel Batistuta
Gabriel batistuta.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Gabriel Omar Batistuta
Tanggal lair (1969-02-01) 1 Fèbruari 1969 (umur 47)
Papan lair Reconquista, Argentina
Dhuwur 185 m (606 ft 11.5 in)
Posisi main Striker
Karir nom
1987–1988 Newell's Old Boys
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1988–1989 Newell's Old Boys 16 (9)
1989–1990 River Plate 7 (5)
1990–1991 Boca Juniors 29 (23)
1991–2000 Fiorentina 269 (168)
2000–2003 Roma 60 (30)
2003 Internazionale (loan) 12 (2)
2003–2005 Al Arabi 21 (29)
Gunggung 414 (246)
Tim nasioanl
1991–2002 Argentina 78 (56)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Gabriel Omar Batistuta (lair 1 Februari 1969), utawi asring dipuncekak Gabriel Batistuta ugi nggadhahi nami julukan Batigol, punika salah satunggalipun pemain bal-balan saking Argentina.[1] Batistuta punika pemain bal ingkang dangu ing klub bal Fiorentina Italia, lan panjenenganipun sampun kaping sedasa pikantuk gelar Top Scorer ing Serie A Liga Italia.[1] Ing tim nasional Argentina Gabriel Batistuta sampun nglebetaken 56 gol saking 78 pertandhingan.[1] Taun 2004, Gabriel Batistuta pikantuk kanugrahan saking FIFA inggih punika mlebet dhaftar "125 Greatest Living Footballers" utawi 125 pemain bal taksih gesang ingkang ageng.[1] Nalika Fiorentina taksih wonten Serie B, Gabriel Batistuta ndherek mbiyantu supados saged minggah dhateng Serie A. Pandemen utawi fans Fiorentina damel patung Gabriel Batistuta ing taun 1996 kagem ngurmati jasa-jasanipun.[1] Batistuta dereng nate pikantuk tropi nalika main ing Fiorentina. Batistuta lajeng pindah dhateng klub A.S. Roma.[1] Ing klub punika, Batistuta saged pikantuk tropi Serie A ing taun 2000.[1] Karier ingkang pungkasan inggih punika main ing klub bal saking Qatar, Al Arabi SC, saderengipun Batistuta pensiun ing taun 2005.[1]

Karier Klub[besut | besut sumber]

Wiwitanipun[besut | besut sumber]

Nalika taksih alit sejatosipun, Batistuta langkung remen kaliyan ulah raga basket, ananging nalika Argentina saged dados juara dunia FIFA World Cup ing taun 1978 ndadosaken Batistuta ugi remen main bal-balan. Sasampunipun main bal-balan kaliyan kanca-kancanipun ing margi lan klub bal alit Grupo Alegira, Batistuta lajeng ndherek klub lokal Platense Junior Team. Nalika Platense, Batistuta mlebet seleksi lan lulus mlebet tim Reconquista lan lajeng saged ngalahaken Newell's Old Boys saking Rosario.

Newell's Old Boys[besut | besut sumber]

Karier profesional Batistuta dipunwiwiti nalika mlebet klub bal Newell's Old Boys, ingkang pelatihipun Marcelo Bielsa, ingkang salajengipun nglatih Batistuta ing tim nasional Argentina.

River Plate[besut | besut sumber]

Ing taun 1989, Batistuta mlebet klub ageng saking Argentina River Plate.

Boca Juniors[besut | besut sumber]

Taun 1990, Batistuta gantos dhateng klub Boca Juniors.

Fiorentina[besut | besut sumber]

Nalika Batistuta main mbela tim Argentina ing Copa Amerika taun 1991, salah satunggalipun pangageng saking Fiorentina remen remen kaliyan gaya main bal Batistuta. Lajeng Batistuta mlebet tim Fiorentina. Nalika semanten, Batistuta saged mbiyantu Fiorentina saengga saged mlebet Serie A malih sasampunipun nate mandhap dhateng Serie B.

A.S. Roma[besut | besut sumber]

Batistuta mlebet tim A.S. Roma kanthi transfer 70 milyar Lire Italia.[2]

Karier Pungkasan[besut | besut sumber]

Batistuta pindah dhateng klub Al-Arabi SC (Qatar) kanthi status bebas transfer.

Kanugrahan[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Itali Fiorentina

Itali Roma

Tim Nasional[besut | besut sumber]

Argèntina Argentina

1993|1993]]

Individu[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (en)Gabriel Batistuta History - His Fans dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  2. ^ (en)BILANCIO D’ESERCIZIO E CONSOLIDATO DI GRUPPO AL 30 GIUGNO 2000 dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]