George Best

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
George Best
GeorgeBest.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa George Best
Posisi main Winger
Attacking midfielder
Karir nom
1961–1963 Manchester United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1963–1974
1974
1975
1975–1976
1976
1976–1977
1977–1978
1978–1979
1979–1980
1980–1981
1983
1983
1984
Manchester United
Dunstable Town (pinjam)
Stockport County
Cork Celtic
Los Angeles Aztecs
Fulham
Los Angeles Aztecs
Fort Lauderdale Strikers
Hibernian
San Jose Earthquakes
Bournemouth
Brisbane Lions
Tobermore United
361 (138)
003 00(0)
003 00(2)
003 00(0)
023 0(15)
033 00(7)
032 0(12)
026 00(6)
022 00(3)
056 0(28)
004 00(0)
001 00(0)
001 00(0)
Tim nasional
1964–1977 Irlandia Utara 037 00(9)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


George Best (lair ing Belfast, Irlandia Lor, 22 Mèi 1946 – pati ing London, Inggris, 25 Novèmber 2005 ing umur 59 taun) ya iku salah siji juru main bal-balan saka Irlandia Lor. Dhèwèké tau mèlu tim kang gedhé kaya ta Manchester United, Dunstable Town, Stockport County, Cork Celtic, Los Angeles Aztecs, Fulham, Fort Lauderdale Strikers, Hibernian, San Jose Earthquakes, Bournemouth, Brisbane Lions, dan Tobermore United.

Ing timnas Irlandia Lor, Best main kaping 37 lan gawé 9 gol.

Wiwitane[besut | besut sumber]

George Best miwiti urip ing bal-balan saka gabung ing Manchester United nalika taun 1963.[1][2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "George Best". Talk Football. Dijupuk 5 March 2008. 
  2. Stephen McGinty, "Best coming to the end of his life", The Scotsman, 9 Mèi 2013

Pranala njaba[besut | besut sumber]