Robin van Persie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Robin van Persie
Loco-Fener (10).jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Robin van Persie
Tanggal  lair (1983-08-06) Agustus 6, 1983 (umur 38)
Papan  lair    Rotterdam, Netherlands
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[1]
Posisi main Winger, Second Striker
Club information
Klub saiki Pensiun
Nomer 20
Klub remaja
Excelsior
Feyenoord
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
2001-2004
2004-2012
2012-2014
2014-2017
2017-2019
Feyenoord
Arsenal
Manchester United
Fenerbahçe S.K.
Feyenoord Rotterdam
61 (14)
87 (28)
34 (30)   
Tim Nasional2
2003
2005-2016
Netherlands U21
Netherlands
01 0(0)
27 0(9)

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of April 13, 2008.
2 National team caps and goals correct
as of Juni 9, 2008.
* Panampilan (Gol)

Robin van Persie (lair 6 Agustus 1983 ing Rotterdam) ya iku sawijining juru main bal-balan Walanda. Persie tuwuh diwasa ing tlatah Kralingen ing sisih wétan kutha Rotterdam, miwiti karir bal-balan ing klub Excelsior minangka juru main remaja. Ing taun 2002 Persie dirékrut déning Feyenoord, ndadèkaké juru main panyerang (striker) kanthi bakat. Amarga prakara dhisiplin ing klubé sing anyar, Persie banjur ndhaptar menyang klub Inggris Arsenal ing taun 2004 kanthi rega (fee) kira-kira gedhéné telung yuta poundsterling. Ing taun 2005, dhèwèké dirékrut sajeroning tim nasional bal-balan Walanda, lan kasil nyithak 9 gol ing 27 tetandhingan. Wektu iki Persie dikontrak klub Arsenal nganti taun 2011.

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piyala Nasional Piyala Liga Eropah Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Feyenoord 2001–02 Eredivisie 10 0 0 0 7 0 17 0
2002–03 Eredivisie 23 8 3 7 2 0 28 15
2003–04 Eredivisie 28 6 2 0 3 0 33 6
Gunggung 61 14 5 7 12 0 78 21
Arsenal 2004–05 Liga Primèr Inggris 26 5 5 3 3 1 6 1 1 0 41 10
2005–06 Liga Primèr Inggris 24 5 2 0 4 4 7 2 1 0 38 11
2006–07 Liga Primèr Inggris 22 11 1 0 0 0 8 2 31 13
2007–08 Liga Primèr Inggris 15 7 0 0 1 0 7 2 23 9
2008–09 Liga Primèr Inggris 28 11 6 4 0 0 10 5 44 20
2009–10 Liga Primèr Inggris 16 9 0 0 0 0 4 1 20 10
2010–11 Liga Primèr Inggris 25 18 2 1 3 1 3 2 33 22
2011–12 Liga Primèr Inggris 38 30 2 2 0 0 8 5 48 37
Gunggung 194 96 18 10 11 6 53 20 2 0 278 132
Manchester United 2012–13 Liga Primèr Inggris 38 26 4 1 0 0 6 3 48 30
2013–14 Liga Primèr Inggris 21 12 0 0 0 0 6 4 1 2 28 18
2014–15 Liga Primèr Inggris 27 10 2 0 0 0 29 10
Gunggung 86 48 6 1 0 0 12 7 1 2 105 58
Fenerbahçe 2015–16 Süper Lig 31 16 5 5 12 1 48 22
2016–17 Süper Lig 24 9 4 4 7 1 35 14
2017–18 Süper Lig 2 0 0 0 2 0 4 0
Gunggung 57 25 9 9 0 0 21 2 87 36
Feyenoord 2017–18 Eredivisie 12 5 2 2 14 7
2018–19 Eredivisie 25 16 4 2 1 0 1 0 31 18
Gunggung 37 21 6 4 1 0 1 0 45 25
Gunggung karir 435 204 44 31 11 6 99 29 4 2 593 272

Nagara[besut | besut sumber]

Tim Nasioanal Walanda
Taun Panampilan Gol
2005 7 1
2006 12 6
2007 4 0
2008 10 5
2009 8 2
2010 11 5
2011 9 6
2012 10 6
2013 10 10
2014 15 8
2015 5 1
2016 0 0
2017 1 0
Gunggung 102 50

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Tim nasional Euro 2008 Nèderlan