Frank Lampard

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Frank Lampard
Frank Lampard 2008
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Frank James Lampard[1]
Tanggal  lair (1978-06-20) 20 Juni 1978 (age 38)[1]
Papan  lair    Romford, London, Inggris
Dhuwur 1.84 m (6 ft 0 in)[2][3]
Posisi main Gelandhang panyerang
Club information
Klub saiki Chelsea
Nomer 8


2 National team caps and goals correct
as of 20:12, 26 March 2011 (UTC).
* Panampilan (Gol)

Frank Lampard ya iku pamain bal saka Inggris lan maen ning panggon dadi gelandhang, saiki dhèwèké isih maen nang klub papan nduwur Liga Inggris.[4] Frank Lampard nduwèni nomor geger 8 sakdurungé menyang Chelsea, Lampard nggabung karo West Ham United lan Swansa City.[4] Frank Lampard nduwèni tepangan sing banter uga pas, mula dhèwèké kerep ngasilké gol saka njaba kotak pinalti.[4] Frank Lampard lair ning Ramford, Heavering tanggal 20 Juni 1978 nduwèni jeneng jangkep Frank James Lampard Jr Bapaké uga bekas pamain bal saka Inggris sing nggabung karo West Ham United.[4] Sepupuné Lampard, Jamie Redknapp uga nate mbela Southampton FC, Tottenham Hotspur, Liverpool FC, lan AFC Bournemouth sakdurunge pensiun ing taun 2005 amarga kerep loro.[4] Frank Lamprd nduwèni bojo modhel saka Spanyol ya iku Elen Rives sing menehi bayi wedok sing dikei jeneng Luna Coco Patricia Lampard sing lair pas tanggal 22 Agustus 2005.[5]

Karir Klub[besut | besut sumber]

Tanggal 31 Januari 1996 ya iku debut Lampard karo West Ham United pas tanding karo Coventry City FC.[6] Ning musim 1996-1997 dhèwèké akeh namung dadi pemain cadhangan.[6] Amarga dhèwèké ngalami balungé tugel pas nglawan Aston Villa pas tanggal 15 Maret 1997 sing nggawé dhèwèké leren suwe.[6] Gol pertamané kanggo Lampard kanggo West Ham ya iku pas nglawan Barnsley.[6] Ning musim ngarepe 1998-1999 Frank Lampard mlebu klub reguler, dhèwèké maen apik ning musim iku.[6] Joe Cole, Rio Ferdinand, Michael Carrick ya iku kanca sak klube.[7]

Transfer[besut | besut sumber]

Klub London Chelsea FC isoh nggeret Lampard saka West Ham nganggo rega transfer £11 juta pas tanggal 15 Mei 2001.[8] Debut Lampard karo Chelsea ya iku tanggal 26 Juni 2001 pas tandhing pra-musim karo Leyton Orient lan ngegolke sing kepisanan ning pertandhingan iku karo Northampton Town.[8] Debutte nyang Liga Premiership ya iku tanggal 19 Agustus 2001 pas tanding karo Newcastle United 1-1.[8] Musim pertamané karo Chelsea FC, Frank Lamprd dadi piliyan utama Claudio Ranieri, lan bisa njebol gawang ping 8 ning kabeh kompetisi ya iku bisa ndadekaké klub Chelsea FC peringkat 4 saengga bisa ndadekaké Frank Lamprd CS maen ning Liga Champion UEFA sing pertamane.[8] Ning musim 2003-2004 Chelsea FC bisa mlebu semifinal Liga Champion sakdurunge kalah saka AS Monaco, Lampard njebol gawang ping 4 saka 14 pertandingan.[8] Ning ranah Premiership Chelsea nglungguhi runner up sakngisore Arsenal Premiership musim 2004-2005 ya iku musim paling sukses ning sejarah Chelsea FC sing wis dilatih karo Jose Mourinho, Lampard maen ning Liga Premiership 13 gol (19 gol sing dicethak).[8] Frank Lampard maen apik banget dadi gelandang sing ngeterke Chelsea FC ngrebut juwara Liga Premiership sing wis ameh setengah abad nduwèni selisih point 12 karo peringkat 2.[8] 4 gol saka Liga Champion, kejaba iku njebol gawang ning Piala Liga.[8] Frank Lampard mungkasi musim iku kang gemilang, ya iku menangke penghargaan Pesepakbola FWA 2005, lan 2 piala dhomestik, total gol 20 iku.[8] Musim 2005-2006, Frank Lampard njebol gawang ping 16 ning Liga Premiership, 2 Gol saka lima pertandhingan Liga Champion, lan 2 saka piala dhomestik, total 20 gol ning musim iku. Lampard wis njebol gawang pink 89 kanggo Chelsea FC tekan 31 Maret 2007, dhèwèké ngegolke paling akeh saka klube lan kalebu 10 gedhe kabehe.[8] Frank Lampard uga terkenal dadi gelandhang sing paling prodhuktif ning kabeh urusan njebol gawang sepanjang sejarah Chelsea FC lan bisa ngluwihi rekor sing nate digawé Dennis Wise , ya iku 76.[8]

Panghargaan[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Pribadèn[besut | besut sumber]

  • Peringkat ka-lara jroning Pemain Donya FIFA Taun 2005 (2005)
  • Pemain bal-balan FWA 2005 (2005)
  • Peringkat kalara jroning Pemain bal-balan Éropah Tahun (2005)
  • Tim FIFPro World XI (2005)

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Hugman, Barry J. (2005). The PFA Premier & Football League Players' Records 1946–2005. Queen Anne Press. p. 358. ISBN 1852916656. 
  2. ^ "Frank Lampard Profile". Chelsea FC. 8 December 2009. Retrieved 8 December 2009. 
  3. ^ "Premier League Player Profile". Premier League. Retrieved 28 April 2011. 
  4. ^ a b c d e www.wartabola.com (diakses tanggal 8 Mei 2011)
  5. ^ franklampardfans.narod.ru (diakses tanggal 8 Mei 2011)
  6. ^ a b c d e franklampard.info (diakses tanggal 8 Mei 2011)
  7. ^ franklampard.soccerstar.org (diakses tanggal 8 Mei 2011)
  8. ^ a b c d e f g h i j k www.chelseafc.com (diakses tanggal 8 Mei 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Frank_Lampard&oldid=998880"