Jamie Carragher

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Jamie Carragher
Jamie Carragher meets the fans.jpg
Carragher taun 2012.
Katerangan priangga
Jeneng dawa James Lee Duncan Carragher[1]
Tanggal lair (1978-01-28) 28 Januari 1978 (umur 40)[2]
Papan lair Bootle, Merseyside, England
Dhuwur 6 ft 0 in (1.83 m)[3]
Posisi main Defender
Karir nom
1988–1989 Liverpool
Liverpool
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1996–2013 Liverpool 508 (4)
Gunggung 508 (4)
Tim nasional
1996–1997 England U20 4 (1)
1996–2000 England U21 27 (1)
1999–2010 England 38 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


James Lee Duncan 'Jamie' Carragher (lair ing Bootle, Merseyside, 28 Januari 1978; umur 40 taun) ya iku salahsijiné mantan juru main bal-balan sing sing ditepang main dadi bèk Liverpool lan tim nasional bal-balan Inggris. Pamain kuwi dengan dhuwur awaké 186 cm lan nduwé 30 tampilan kanggo negarané. Piyambaké pungkasan main ndhik Liverpool F.C. lan dadi wakil kapten ngampingi Steven Gerrard. Nganti saiki Carra wis main kanggo Liverpool ping 525 lan gawé 4 gol.

Kariré karo Liverpool diwiwiti Oktober 1996 wektu piyambaké nandatangani karir profèsionalé. Tetandhingan kapisané Carra (jeneng celukané Carragher) diwiwiti wektu tandhing ngelawan Middlesbrough tanggal 8 Januari 1997. Carra dadi bagiané tim Gérard Houllier sing ngéntukné treble-winning taun 2001, main ping 58 tetandhingan. Penampilané sing kaping 500 karo Liverpool (ndhik kabèh ajang) kedaden wektu tandhing ngelawan Luton Town ndhik Piala FA tanggal 15 Januari 2008. Ndèk tetandhingan kuwi Carra dadi kapten.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Hugman, Barry J. (2005). The PFA Premier & Football League Players' Records 1946–2005. Queen Anne Press. k. 109. ISBN 1-85291-665-6. 
  2. ^ "Jamie Carragher Profile". Eurosport.com. Dijupuk 30 November 2010. 
  3. ^ "Liverpool F.C. Profile". Liverpool F.C. Dijupuk 22 April 2011.