Joe Cole

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Joe Cole
Cole, Joe.jpg
Joe Cole taksih pemanasan nalika taksih ing Chelsea
Katerangan priangga
Jeneng dawa Joseph John Cole
Dhuwur 176 m (577 ft 5.1 in) [1]
Posisi main Winger / Attacking midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Liverpool
Angka 10
Karir nom
1994–1998 West Ham United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1998–2003 West Ham United 126 (10)
2003–2010 Chelsea 183 (28)
2010– Liverpool 20 (2)
Tim nasioanl
1997–1998 Inggris U16 4 (0)
1999 InggrisU18 5 (0)
2000-2003 Inggris U21 8 (2)
2001– Inggris 56 (10)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22 May 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 13 October 2010

Joseph John "Joe" Cole (lair 8 Novèmber 1981; umur 34 taun[2] ing Paddington, Inggris), inggih punika pemain bal-balan saking negari Inggris ingkang sapunika mlebet klub Liverpool lan tim nas Inggris.[3] Joe Cole nggadhahi posisi minangka gelandhang.[2] Joe Cole miwiti karieripun ing klub West Ham United. Nalika ing klub punika, Cole sampun langkung saking 100 adu tandhing sadangunipun gangsal taun.[3] Cole nilaraken klub West Ham United ing taun 2003. Taun 2003, Cole pindhah dhateng klub Chelsea kanthi regi 6,6 juta pounds saking West Ham United.[3] Cole pindhah dhateng Chelsea amargi panyuwunipun pelatih Chelsea nalika semanten, Claudio Ranieri.[3] Ing wiwitanipun main ing klub Chelsea, Cole jarang dipunparingi kalonggaran supados main, namung dados cadhangan kemawon.[3] Ananging Cole lajeng saged ndherek main lan ngedalaken kualitasipun.[3] Ing purwanipun mangsa 2009/2010, Cole absen boten ndherek main bal amargi cidra ingkang langkung dangu.[3] Cole miwiti debutipun ing mangsa punika minangka pemain panggantos ing Liga Champions nalika Chelsea mengsah FC Porto saking Portugal.Lajeng debut ing Liga Inggris nalika Chelsea mengsah Blackburn Rovers.[3] Kontrak Cole ing klub Chelsea telas ing tanggal 30 Juni 2010 saengga Cole nggadhahi status bebas transfer sasampunipun Chelsea boten ngontrak malih. Sareng klub Chelsea, Cole sampun pikantuk kalih gelar Liga Inggris lan Piala FA taun 2007.[3] Sapunika Joe Cole ndherek klub Liverpool sasampunipun tapak asma kontrak sadangunipun sekawan taun.[3]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Premier League Player Profile". Premier League. Dijupuk 28 March 2011. 
  2. ^ a b (en)Joe Cole dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  3. ^ a b c d e f g h i j (id)Joe Cole dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

(id) Joe Cole


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Joe_Cole&oldid=1089228"