Aaron Lennon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aaron Lennon
Aaron Lennon Brighton v Spurs Amex Opening 30711.jpg
Lennon main kanggo Tottenham Hotspur taun 2011
Katerangan priangga
Jeneng dawa Aaron Justin Lennon[1]
Tanggal lair (1987-04-16) 16 April 1987 (umur 32)[1]
Papan lair Leeds, England
Posisi main Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 12
Karir nom
2001–2003 Leeds United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003–2005 Leeds United 38 (1)
2005–2015 Tottenham Hotspur 266 (26)
2015Everton (loan) 14 (2)
2015– Everton 26 (5)
Tim nasional
2003 England U17 1 (0)
2004–2006 England U19 15 (0)
2005–2008 England U21 5 (0)
2006–2007 England B 2 (0)
2006–2013 England 21 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 15:51, 13 August 2016 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 13:29, 6 February 2013 (UTC)

Aaron Justin Lennon (lair ing Chapeltown, Leeds, 16 April 1987; umur 32 taun)[2] ya iku salahsijiné juru main bal-balan teka Inggris sing main ndhik posisi glandhang sayap kanggo klub Everton. Wektu kuwi piyambaké dadi juru main silihan teka Tottenham Hotspur ndhik Liga Primer Inggris.

pagesangané[besut | besut sumber]

Lennon ya iku anak saka bapak Jamaika lan ibu Irlandia. Piyambaké nduwè siji mas lan siji adik wédok lan sadulur.[3] Wektu isih umuré 8 taun piyambaké dipantau karo wong sing nggoleki bakat bal-balané bocah-bocah cilik, masé Anthony main kanggo tim enom Manchester United.[4]

Karir internasionalé[besut | besut sumber]

Lennon diceluk kaping kapisané ana ing tim nasional Inggris U-21 wulan Oktober 2005 lan tanggal 8 Mèi 2006 diceluk kanggo gabung ana ing skuat Piala Dunia Inggris 2006, sanadyan umuré isih 19 taun lan mbukak peluang ana ing tingkat senior.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Edinburgh: Mainstream Publishing. k. 249. ISBN 9-781845-966010. 
  2. "England & Wales, Birth Index: 1916–2005 – Ancestry.co.uk". search.ancestry.co.uk. 2012. Dijupuk 8 January 2012. 
  3. "England Players Profiles – Aaron Lennon". Englandlayers.net. Dijupuk 26 May 2010. 
  4. Mills, James (16 June 2006). "England's silent hero". Daily Mail (London). Dijupuk 16 June 2006. 
  5. Ingle, Sean (8 May 2006). "Eriksson gambles on Walcott". The Guardian (London). Dijupuk 8 May 2006.