John Terry

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
John Terry
John-Terry2.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa John George Terry
Dhuwur 1.87 m (6 ft 1 12 in)[1][2]
Posisi main Centre back
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 26
Karir nom
Senrab
1991–1995 West Ham United
1995–1998 Chelsea
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1998– Chelsea 342 (22)
2000 Nottingham Forest (loan) 6 (0)
Tim nasional
2000–2002 England U21 9 (1)
2003– England 68 (6)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 08:11, 23 May 2011 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 15:00, 24 April 2011 (UTC)

John Terry ya iku juru main bal kang asalé saka Inggris lan saka klub Chelsea FC. John Terry ya iku juru main bal kang asalé saka Inggris lan saka klub Chelsea FC.[3] John Terry karir wiwit dari Senrab, dan pada usia 14 ia pindah ke Chelsea.[3] Terry dibuat-Nya untuk debut resmi Chelsea pada 28 Oktober 1998 sebagai pengganti terlambat di Piala UEFA seri dengan Aston Villa FC.[3] John Terry wiwit karir saka Senrab, lan pas umuré 14 taun pindah menyang Chelsea FC.[3] John Terry wiwit debut resmine tanggal 28 Oktober 1998 dadi juru main ganti ning Piala UEFA seri karo Aston Villa FC.[3] John Terry dadi juru main kunci sing cocog menyang Chelsea FC lan nagarané Inggris.[3] John Terry main ning Liga Champion taun 2007-2008 Liga pungkasan ning Moskow tanding karo Manchester United.[3] Kajuwaraan sing naté dieloni John Terry menyang klub ya iku FA cup, UEFA cup, FA community Shield lan ugi Liga Champions.[4] John Terry dadi sosok sing ora ana gentine menyang Chelsea dadi bek The Blues. wes 9 Trofi dikoleksi sak uwise dadi kapten tim sak uwise ditinggal juru main Prancis, Marcel Desailly.[4] John Terry cs ngeterke Chelsea FC njuwarai Premier League taun 2005 sawisé klub iku pungkasan juara 50 taun kapungkur ya iku taun 1955 lan juara Liga Utama Inggris taun 2006 lan uga Piala Liga ning taun 2005.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Chelsea FC profile". Chelsea FC. 16 July 2008. Dijupuk 16 July 2008. 
  2. ^ "Premier League Player Profile". Premier League. Dijupuk 30 April 2011. 
  3. ^ a b c d e f g [1] (diakses tanggal 15 Juli 2011)
  4. ^ a b c [2] (diakses tanggal 15 Juli 2011)

Pranala njaba[besut | besut sumber]