David James

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
David James
David James Kerala Blasters.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa David Benjamin James[1]
Tanggal lair (1970-08-01) 1 Agustus 1970 (umur 48)
Papan lair Welwyn Garden City, England
Dhuwur 1.94 m (6 ft 4 12 in)[2]
Posisi main Goalkeeper
Karir nom
1986–1988 Watford
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1988–1992 Watford 89 (0)
1992–1999 Liverpool 214 (0)
1999–2001 Aston Villa 67 (0)
2001–2004 West Ham United 91 (0)
2004–2006 Manchester City 93 (0)
2006–2010 Portsmouth 134 (0)
2010–2012 Bristol City 81 (0)
2012–2013 Bournemouth 19 (0)
2013 ÍBV Vestmannaeyjar 17 (0)
2014 Kerala Blasters 12 (0)
Gunggung 817 (0)
Tim nasional
1990–1992 England U21 10 (0)
1994–1996 England B 2 (0)
1997–2010 England 53 (0)
Tim dikemunah
2014 Kerala Blasters (player-manager)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


David Benjamin James (lair ing Welwyn Garden City, Hertfordshire, 1 Agustus 1970; umur 48 taun) ya iku salahsijiné juru main bal-balan teka Inggris sing main dadi kiper kanggo Bristol City.

James sadurungé tau main kanggo tim Watford, Liverpool, Aston Villa, West Ham United, Manchester City, lan Portsmouth. Piyambaké tau éntuk gelar juwara Piala Liga Inggris taun 1995 karo Liverpool lan Piala FA taun 2008 karo Portsmouth. Ndèk taun 2010, James dadi kiper tuwa dhéwé sing tau main ndhik tetandhingan final Piala FA ndhik umuré sing wis 39 taun.

Piyambaké tau dadi anggotané tim bal-balan nagara Inggris ping 53 wiwit taun 1997 nganti 2010. James dadi anggota skuat Inggris ndhik putaran final Piala Dunia FIFA 2002, Euro 2004, Piala Dunia FIFA 2006, lan Piala Dunia FIFA 2010.

Tanggal 14 Fèbruari 2009, James bisa gawé rekor kanggo tampil paling akèh ndhik Liga Utama Inggris ya iku ping 536, bisa ngléwati rekor sing sadurungé digawé Gary Speed. Rekor kuwi sabanjuré bisa diliwati karo Ryan Giggs tanggal 14 Mèi 2011.[3] James uga dadi sing nyekel rekor ora kebobolan ndhik Liga Utama Inggris, ya iku ping 173 tetandhingan.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "FIFA World Cup South Africa 2010 – List of Players" (PDF). Fédération Internationale de Football Association (FIFA). Dijupuk 8 June 2013. 
  2. "BBC profile". BBC Sport. 1 August 1970. Dijupuk 20 June 2010. 
  3. "David James's Premier League Statistics". Premier League. Dijupuk 13 June 2011. 
  4. [1]