Stamford Bridge

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Stamford Bridge
The Bridge
Inside Stamford Bridge.jpg
View of The East Stand and The Shed End
Nama lengkap Stamford Bridge
Lokasi Fulham Road
Fulham
London
England
SW6 1HS
Koordinat Cithakan:Coord/display/it
Dibuat 1876
Dibuka 28 April 1877[1]
Direnovasi 1904–1905, 1990s
Pemilik Chelsea Pitch Owners plc
Operator Chelsea F.C.
Permukaan Grass
Arsitèk Archibald Leitch (1887)
Kapasitas 42,449[2]
Ukuran lapangan 103 x 67 metres (112.6 x 73.3 yards)[3]
Pemakai
Chelsea F.C. (1905–present)
London Monarchs (NFL Europe) (1997)

Stamford Bridge yaiku stadion bal-balan sing papan panggonane nang London. Stamford Bridge yaiku kandang utawa omah saka klub sugih Chelsea Football Club. Dijenengi the bridge saka penggemare klub kuwi.

Ngadeg  : 1905 Alamate  : Stamford Bridge, London SW6 1HS England Telepone  : 0870 300 1212 Ketuane  : Roman Abramovich Stadion  : Stamford Bridge

Pirang-pirang jeneng nate dadi calon marang klub iki yaiku Stamford Bridge FC, Kensington FC, lan London FC nganti dadi chelsea fc jenenge. Markas papan panggone Chelsea FC yakuwi ning Stamford Bridge peresmiane dibukak tanggal 28 April 1887. Stadion Stamford Bridge dirancang anggitane arsitek asale saka Scotlandia Archibald Leitch. Arsitek kuwi uga sing mbangun Stadion nang Inggris kaya Old Trafford (Manchester United), Celtic Park (Glasgow Celtic), Anfield (Liverpool), lan White Hart Lane (Tottenham Hotspur). Maune kapasitas papan lungguuh ning Stamford Bridge yakuwi bisa nampung 100 ewu penonton lan pungkasane ngalami rombagan ngnti tekan 42.055 saiki.


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Stamford_Bridge&oldid=830144"