Frank Rijkaard

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Frank Rijkaard
Frank Rijkaard
Katerangan priangga
Jeneng dawa Franklin Edmundo Rijkaard
Dhuwur 1.90 m (6 ft 3 in)
Posisi main Glandhang
Katerangan klub
Tim saiki
Arab Saudi (pelatih)
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1980—1987 Ajax 206 (46)
1987—1988 Sporting CP 0 (0)
1987—1988Zaragoza (pinjaman) 11 (0)
1988—1993 Milan 142 (16)
1993—1995 Ajax 55 (19)
Gunggung 414 (81)
Tim nasional
1980—1994 Nèderlan 73 (10)
Tim dikemunah
1998—2000 Nèderlan
2001—2002 Sparta Rotterdam
2003—2008 Barcelona
2009—2010 Galatasaray
2011—kini Arab Saudi

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Franklin Edmundo Rijkaard (lair ing Amsterdam, Nèderlan, 30 Sèptèmber 1962; umur 56 taun) ya iku manten juru main bal-balan saka Walanda, pelatih lan manajer. Rijkaard tau main kanggo klub bal-balan Ajax Amsterdam, Real Zaragoza lan AC Milan. Dhèwèké main kanggo timnas bal-balan Walanda kaping 73 lan nyumbang 10 gol. Dhèwèké dadi manajer FC Barcelona awit 2003 nganti 2008. Posisi Rijkaard ing FC Barcelona diganti déning Josep Guardiola.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Skuat Piala Éropah 2000 Nèderlan