Uni Bal-balan Éropah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Uni Bal-balan Éropah
UEFA logo.svg
Logo Uni Bal-balan Éropah
UEFA member associations map.svg
Anggota asosiasi UEFA awarna biru
Pambentukan 15 Juni 1954
Jenis Organisasi ulah raga
Kantor pusat Switserlan Nyon, Swiss
Kaanggotaan 53 asosiasi nasional
Basa resmi Inggris, Prancis, dan Jerman
Présidhèn Prancis Michel Platini
Situs web www.uefa.com

Uni Bal-balan Éropah (Inggris: Union of European Football Associations, biyasa disebut kanthi cekakan UEFA, iku badan administratif lan pengatur bal-balan Éropah.

UEFA iku badan bal-balan gedhé dhéwé ing donya saka babagan kauangan lan prabawa marang bal-balan donya. UEFA diadegaké 15 Juni 1954 ing Basel, Swiss. Markasé dumunung ing Paris nganti taun 1959 nalika organisasi iki pindhah menyang Bern. Henri Delaunay minangka Sekretaris Jendral pisanan lan Ebbe Schwartz présidhèn pisanan. Wwit taun 1995, pusat administratifé dumunung ing Nyon, Swiss. Wektu iki ana 53 asosiasi bal-balan nasional sing ana ing sangisoré UEFA.

Sekretaris Jenderal UEFA[besut | besut sumber]

Diarani Eksekutif Utama wiwit Dhésèmber 1999:

Présidhèn UEFA[besut | besut sumber]

Kajuwaraan sing dianakaké déning UEFA[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Tim nasional bal-balan Eropah (UEFA)

Albania | Andorra | Armenia | Austria | Azerbaijan | Walanda | Belarus | Belgia | Bosnia-Herzegovina | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Georgia | Hongaria | Inggris | Irlandia | Irlandia Lor | Islandia | Israèl | Italia | Jerman | Kazakhstan | Kapuloan Faroe | Kroasia | Latvia | Liechtenstein | Lituania | Luxemburg | Republik Makedonia | Malta | Moldavia | Montenegro | Norwegia | Prancis | Polandia | Portugal | Rumania | Rusia | San Marino | Skotlandia | Serbia | Siprus | Slovakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Swiss | Turki | Ukraina | Wales | Yunani