Tim nasional bal-balan Serbia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Serbia
Lambang asosiasi
Julukan Бели Орлови, Beli Orlovi (Garudha Putih)
Asosiasi Asosiasi Bal-balan Serbia
Pelatih Cithakan:Country data gnt:Sugeng-rawuhB Radomir Antic
Kaptèn Dejan Stanković
Penampilan paling akèh Savo Milošević (101)
Pencetak gol paling akèh Savo Milošević (35)
Kostum kandang
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Brasil 2-0 Yugoslavia
(Porto Alegre, Brasil; 23 Dhésèmber 1994)
Serbia lan Montenegro 2-2 Azerbaijan
(Podgorica, Montenegro; 12 Fèbruari 2003)
Républik Républik Céko 1-3 Serbia
(Uherské Hradiště, Républik Républik Céko; 16 Agustus 2006)
Kemenangan terbesar
KapuloanFaroe 1-8 Yugoslavia
(Toftir, KapuloanFaroe; 6 Oktober 1996)
Azerbaijan 1-6 Serbia
(Baku, Azerbaijan; 17 Oktober 2007)
Kekalahan terbesar
Argentina 6-0 Serbia dan Montenegro
(Gelsenkirchen, Jerman; 16 Juni 2006)
Bèlgi 3-2 Serbia
(Brussels, Bèlgi; 22 Agustus 2007)
Piala Dunia
Penampilan 2 (Pertama kali pada 1998)
Asil paling apik Babak 2, 1998
Piala Éropah
Penampilan 1 (Pertama kali pada 2000)
Asil paling apik Perempatfinal, 2000

Tim nasional bal-balan Serbia iku tim kang makili Serbia sajeroning kajuwaraan bal-balan internasional. Tim iki tandhing ing Piala Donya FIFA 2006 bebarengan kanggo kaping pungkasan sanadyan kaloro nagara mau wis mutusaké misah dadi rong nagara, Serbia lan Montenegro.

Rékor Piala Donya[besut | besut sumber]

  • 1930 hingga 1990-Ora mèlu, isih minangka péranganing Yugoslavia
  • 1994-Ora olèh mèlu akibat sanksi internasional amarga Perang Yugoslavia
  • 1998-Babak 2 (kanthi jeneng Yugoslavia)
  • 2002-Ora lolos (kanthi jeneng Yugoslavia)
  • 2006-Babak 1 (kanthi jeneng Serbia lan Montenegro)
  • 2010-Lolos

Rékor Piala Éropah[besut | besut sumber]

  • 1960 hingga 1992-Ora mèlu, masih merupakan pérangan dari Yugoslavia
  • 1996-Ora olèh mèlu sarta akibat sanksi internasional
  • 2000-Perempatfinal (kanthi jeneng Yugoslavia)
  • 2004-Ora lolos (miwiti kualifikasi kanthi jeneng Yugoslavia)
  • 2008-Ora lolos

Pemain misuwur[besut | besut sumber]

 

Pelatih[besut | besut sumber]

Pemain[besut | besut sumber]

Pratélan juru main Tim nasional bal-balan Serbia lan Montenegro iki juru main-juru main kang pungkasan dipanggil tanggal 6 Fèbruari 2008 wektu tetandhingan persahabatan nglawan Makedonia.

No. Pos. Pamain Tgl lair (Umur) Caps Gol Klub
GK Radiša Ilić (1977-09-20) Sèptèmber 20, 1977 (umur 41) 0 0 Sèrbi OFK Belgrade
GK Damir Kahriman (1984-11-19) Novèmber 19, 1984 (umur 34) 0 0 Turki Konyaspor
DF Ivica Dragutinović (1975-11-13) Novèmber 13, 1975 (umur 43) 37 0 Sepanyol Sevilla
DF Branislav Ivanović (1984-02-22) Fèbruari 22, 1984 (umur 34) 9 1 Inggris Chelsea F.C.
DF Gojko Kačar (1987-01-26) Januari 26, 1987 (umur 31) 1 0 Jerman Hertha Berlin
DF Marjan Marković (1981-09-28) Sèptèmber 28, 1981 (umur 37) 15 0 Ukraina Dynamo Kyiv
DF Antonio Rukavina (1984-01-26) Januari 26, 1984 (umur 34) 7 0 Jerman Borussia Dortmund
DF Nemanja Rnić (1984-09-30) Sèptèmber 30, 1984 (umur 34) 0 0 Sèrbi Partizan
DF Duško Tošić (1985-01-19) Januari 19, 1985 (umur 33) 7 1 Jerman Werder Bremen
DF Nemanja Vidić (1981-10-21) Oktober 21, 1981 (umur 37) 27 2 Inggris Manchester United
MF Zoran Tošić (1987-08-24) Agustus 24, 1987 (umur 31) 4 0 Sèrbi Partizan
MF Zdravko Kuzmanović (1987-09-22) Sèptèmber 22, 1987 (umur 31) 7 2 Itali Fiorentina
MF Milan Smiljanić (1986-11-19) Novèmber 19, 1986 (umur 32) 2 1 Sepanyol Espanyol
MF Stefan Babović (1987-01-07) Januari 7, 1987 (umur 31) 1 0 Prancis FC Nantes
MF Nenad Kovačević (1980-10-11) Oktober 11, 1980 (umur 38) 22 0 Prancis RC Lens
MF Boško Janković (1984-03-03) Maret 3, 1984 (umur 34) 10 3 Itali Palermo
MF Miloš Krasić (1984-10-01) Oktober 1, 1984 (umur 34) 10 0 Ruslan CSKA Moscow
MF Dejan Stanković (Captain) (1978-09-11) Sèptèmber 11, 1978 (umur 40) 72 13 Itali Inter Milan
FW Danko Lazović (1983-05-17) Mèi 17, 1983 (umur 35) 18 5 Nèderlan PSV Eindhoven
FW Milan Jovanović (1981-04-18) April 18, 1981 (umur 37) 7 2 Bèlgi Standard Liège
FW Nikola Žigić (1980-09-25) Sèptèmber 25, 1980 (umur 38) 26 11 Sepanyol Valencia CF
FW Ranko Despotović (1983-01-21) Januari 21, 1983 (umur 35) 1 0 Rumeni Rapid Bucharest

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sugeng rawuh, Tim nasional bal-balan Serbia!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 04.54 (UTC)

Situs resmi Asosiasi Bal-balan Serbia dan Montenegro
Tim nasional bal-balan Eropah (UEFA)

Albania | Andorra | Armenia | Austria | Azerbaijan | Walanda | Belarus | Belgia | Bosnia-Herzegovina | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Georgia | Hongaria | Inggris | Irlandia | Irlandia Lor | Islandia | Israèl | Italia | Jerman | Kazakhstan | Kapuloan Faroe | Kroasia | Latvia | Liechtenstein | Lituania | Luxemburg | Republik Makedonia | Malta | Moldavia | Montenegro | Norwegia | Prancis | Polandia | Portugal | Rumania | Rusia | San Marino | Skotlandia | Serbia | Siprus | Slovakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Swiss | Turki | Ukraina | Wales | Yunani