Nemanja Vidić

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nemanja Vidic.png
Informasi pribadi
Jeneng lengkap Nemanja Vidić
Tanggal lair 21 Oktober 1981
Papan kelairan Titovo Užice, SFR Yugoslavia
Dhuwur 1,89 m
Posisi bermain Bek kiri
Informasi klub
Klub saiki Internazionale
Nomer 15
Karir Junior
1989–1994 Jedinstvo Užice
1994–1996 Sloboda Užice
1996–2000 Red Star Belgrade
Karir senior
Taun Tim Tampil (Gol)
2000–2004 Red Star Belgrade 67 12
2000–2001 Spartak Subotica (pinjam) 27 6
2004–2006 Spartak Moscow 39 4
2006–2014 Manchester United 211 15
2014–2016 Internazionale 13 1
Tim Nasional
2002–2011 Serbia 56 2

Nemanja Vidić[1] (basa Serbia: Немања Видић Pengucapan Serbia: [ně̞maɲa v̞ǐːdit͡ɕ] lair ing Uzice, Serbia, 21 Oktober 1981; umur 39 taun) yaiku pemain bal-balan Serbia sing main ing klub Inggris lan kapten Internazionale. Dheweke dadi anggota tim nasional Serbia wiwit taun 2002 nganti 2011.[2] Ing wulan Juli 2014, Vidic bakal ngrampungake transfer gratis menyang Inter Milan, sawise setuju kontrak telung taun karo klub Serie A.[3][4]

Sawise madeg ing Red Star Belgrade ing wiwitan taun 2000-an, Vidic pindhah menyang Spartak Moskow ing musim panas 2004. Reputasi dheweke tambah nalika dadi bagean saka pertahanan "Empat Terkenal" kanggo tim nasional Serbia kanthi mung entuk siji gol nalika Kualifikasi Piala Dunia FIFA. 2006. Dheweke banjur mlebu ing Manchester United kanthi biaya udakara £ 7 yuta ing wulan Januari 2006 sadurunge dadi duet hebat karo Rio Ferdinand ing musim sabanjure lan entuk reputasi konsistensi pertahanan lan kesadaran.

Vidic wis nglumpukake pirang-pirang penghargaan ing karir ing United, kalebu telung gelar Liga Premier berturut-turut (limang judhul total), Liga Champions, Piala Dunia Klub FIFA, telung medali Piala Liga, lan telung penampilan berturut-turut (papat total) Tim PFA musim 2007-2009 musim. Ing musim 2008-09, dheweke nulungi United supaya bisa ngalahake kemenangan 14 pertandingan nethek lan dianugerahi pemain Barclays ing Musim kasebut. Dheweke uga entuk penghargaan saka klub Fans lan pemain 'Player of the Year'. Ing wiwitan musim 2010-11,[5] Vidic dipilih dadi kapten tim anyar kanggo Manchester United. Dheweke nglumpukake penghargaan Pemain Liga Premier nomer loro ing musim 2010-11.

Gelar[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Red Star Belgrade

  • Piala Yugoslavia: 2001-02
  • Liga Pertama Serbia lan Montenegro: 2003-04
  • Piala Serbia lan Montenegro: 2003-04

Manchester United

  • Liga Premier (5): 2006-07, 2007-08, 2008-09, 2010-11, 2012–13
  • Piala Liga Bal-balan (3): 2005-06, 2008-09, 2009–10
  • FA Community Shield (5): 2007, 2008, 2010, 2011, 2013
  • Liga Champions UEFA: 2007-08
  • Piala Dunia Klub FIFA: 2008

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Nemanja Vidić".
  2. "Official Manchester United Website". www.manutd.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-03-09.
  3. "Vidić se i zvanično povukao iz reprezentacije Srbije". www.klix.ba (ing basa Kroasia). Dibukak ing 2021-03-09.
  4. "Situs bola terpercaya".
  5. "Man Utd News | Team news, injury updates, transfers, new signings". www.manutd.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-03-09.