Tim nasional bal-balan Denmark

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Denmark
Lambang asosiasi
Julukan Danish Dynamite, Olsen Banden
Asosiasi Asosiasi Bal-balan Denmark
Pelatih  Dhènemarken Morten Olsen, 2000-
Penampilan paling akèh Peter Schmeichel (129)
Pencetak gol paling akèh Poul Nielsen (52)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
 Dhènemarken Denmark 2 - 1 Inggris  Inggris
(Kopenhagen, Denmark; 5 Mei 1910)
Kemenangan terbesar
 Dhènemarken Denmark 17 - 1 Prancis Cithakan:Country data prancis
(London, Inggris; 19 Oktober 1908)
Kekalahan terbesar
 Jerman Jerman 8 - 0 Denmark  Dhènemarken
(Breslau, Jerman; 16 Mei 1937)
Piala Dunia
Penampilan 4 (Pertama kali pada 1986)
Asil paling apik Perempat final, 1998
Piala Éropah
Penampilan 7 (Pertama kali pada 1964)
Asil paling apik Juara, 1992

Tim nasional bal-balan Denmark, sing ana ing sangisoré pengaturan Asosiasi Bal-balan Denmark, ik sawijining tim bal-balan sing makili Denmark jroning kaluwaraan Piala Donya FIFA.

Penampilan paling apik Denmark jroning ajang internasional ya iku nalika njuarani Piala Éropah 1992. Wektu iku sakbeneré ora lolos, nanging amarga sanksi internasional agawé timnas bal-balan Yugoslavia dilarang tandhing, banjur diganti déning timnas Denmark sing ana ing urutan kaloro sawisé Yugoslavia jroning babak kualifikasi. Sacara ngagètaké, Denmark kasil dadi juwara.

Rékor ing Piala Donya[besut | besut sumber]

Rékor ing Piala Éropah[besut | besut sumber]

Pemain kondhang[besut | besut sumber]