Tim nasional bal-balan Denmark

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dhènemarken
Lambang asosiasi
Julukan Danish Dynamite, Olsen Banden
Asosiasi Asosiasi Bal-balan Dhènemarken
Pelatih Dhènemarken Morten Olsen, 2000-
Penampilan paling akèh Peter Schmeichel (129)
Pencetak gol paling akèh Poul Nielsen (52)
Kostum kandang
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Dhènemarken Dhènemarken 2-1 Inggris Inggris
(Kopenhagen, Dhènemarken; 5 Mèi 1910)
Kemenangan terbesar
Dhènemarken Dhènemarken 17-1 Prancis Prancis
(London, Inggris; 19 Oktober 1908)
Kekalahan terbesar
Jerman Jerman 8-0 Dhènemarken Dhènemarken
(Breslau, Jerman; 16 Mèi 1937)
Piala Dunia
Penampilan 4 (Pertama kali pada 1986)
Asil paling apik Perempat final, 1998
Piala Éropah
Penampilan 7 (Pertama kali pada 1964)
Asil paling apik Juara, 1992

Tim nasional bal-balan Denmark, sing ana ing sangisoré pengaturan Asosiasi Bal-balan Denmark, ik sawijining tim bal-balan sing makili Denmark sajeroning kaluwaraan Piala Donya FIFA.

Penampilan paling apik Denmark sajeroning ajang internasional ya iku nalika njuarani Piala Éropah 1992. Wektu iku sakbeneré ora lolos, nanging amarga sanksi internasional agawé timnas bal-balan Yugoslavia dilarang tandhing, banjur diganti déning timnas Denmark sing ana ing urutan kaloro sawisé Yugoslavia sajeroning babak kualifikasi. Sacara ngagètaké, Denmark kasil dadi juwara.

Rékor ing Piala Donya[besut | besut sumber]

Rékor ing Piala Éropah[besut | besut sumber]

Pemain kondhang[besut | besut sumber]