Adelaide

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Adelaide
Gedhung Patemon Adelaide
Lokasi Adelaide ing Australia.
Nagara Australia
Praja Australia Kidul
Dina madeg 28 Dhésèmber 1836
Jembar wewengkon 1.826,9 km2
Padunung 1.105.839 (Sensus 2006)
 - Kapadhetan 615/km2
Basa Basa Inggris
Zona ACST(UTC+9.30)
ACDT (UTC+10.30)

Adelaide iku kutha krajan lan kutha paling gedhé ing praja Australia Kidul, Australia. Adelaide iku kutha ing pasisir Samudra Kidul. Sing ndunungi gunggung 1.500.000 jiwa (perkiraan 2005) lan jembar wewengkon metropolitan Adelaide ya iku 870 km². Saka babagan populasi, Adelaide minangka kutha paling gedhé kalima ing Australia.

Adelaide dumunung ing Hamparan Adelaide, ing sisih lor Ujung Fleurieu, antarané Lempongan St. Vincent lan Barisan Pagunungan Mount Lofty.

Jenengé asal saka jeneng Ratu Adelaide, garwa saka Raja William IV.

Klub ulah raga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Praja Australia