Adelaide

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Adelaide
Gedhung Patemon Adelaide
Lokasi Adelaide ing Australia.
Nagara Australia
Nagara bagéan Australia Kidul
Dina madeg 28 Desember 1836
Jembar wewengkon 1.826,9 km2
Padunung 1.105.839 (Sensus 2006)
 - Kapadhetan 615/km2
Basa Basa Inggris
Zona ACST(UTC+9.30)
ACDT (UTC+10.30)

Adelaide iku kutha krajan lan kutha paling gedhé ing nagara bagéan Australia Kidul, Australia. Adelaide iku kutha ing pesisir Samudra Kidul. Padunungé gunggung 1.500.000 jiwa (perkiraan 2005) lan jembar wewengkon metropolitan Adelaide ya iku 870 km². Saka babagan populasi, Adelaide minangka kutha paling gedhé kalima ing Australia.

Adelaide dumunung ing Hamparan Adelaide, ing sisih lor Ujung Fleurieu, ing antara Lempongan St. Vincent lan Barisan Pagunungan Mount Lofty.

Jenengé asal saka jeneng Ratu Adelaide, garwa saka Raja William IV.

Klub ulah raga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Adelaide ing Wikivoyage

Cithakan:Nagara bagéan Australia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adelaide&oldid=1055630"