Vuvuzela

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Vuvuzela saka plastik

Vuvuzela iku instrumèn sebul utawa mèmper sasangka saka Afrika Kidul. Instrumèn iki digawé saka kayu utawa bahan liya awujud bumbungan sing dawané kurang luwih 62 cm lan ing pucuké ana kaya mangkoké. Ing pucuk sijiné iku ana bolongan kanggo nyebul. Vuvuzela bisa nggawé swara sing gedhéné nganti 130 decibel utawa 113 decibel ing jarak 2 meter.[1]

Cathetan sikil[sunting | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Vuvuzela ing Wikimedia Commons.
  1. ^ Hall, Swanepoel (2010-12-06). "Football match spectator sound exposure and effect on hearing: A pretest-post-test study". SAMJ: South African Medical Journal. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vuvuzela&oldid=1054015"