Raul Meireles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Raul Meireles
Shaktar - Fenerbahçe 05 August 2015 CL Q3 5.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Raul José Trindade Meireles
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[1]
Posisi main Glandhang
Katerangan klub
Tim saiki
Fenerbahçe
Karir nom
1999–2001 Boavista F.C.
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2001–2004 Boavista F.C. 29 (0)
2001–2003 → C.D. Aves (silihan) 42 (1)
2004–2010 Porto 138 (15)
2010–2011 Liverpool 35 (5)
2011–2012 Chelsea 48 (6)
2012- Fenerbahçe 0 (0)
Tim nasional
2003–2005 Portugal U21 26 (2)
2006– Portugal 59 (8)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20.00, 25 Agustus 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23.30, 15 Agustus 2012 (UTC)

Raúl José Trindade Meireles utawa Raul Meireles (Ra-Ul Mey-Re-Lesh; lair ing Porto, Portugal, 17 Maret 1983; umur 37 taun) ya iku juru main bal-balan profésional asalé Portugal sing main kanggo klub Fenerbahçe lan Portugal.

Meireles main ing posisi glandhang tengah nanging ana sapropirané kasempatan panjenengané kerep main ing sisih tengen minangka glandhang sayap utawa glandhang serang.

Karir Klub[besut | besut sumber]

Boavista[besut | besut sumber]

Mangsa panas 2001, Meireles gabung ing C.D. Aves saka Boavista F.C. ing kontrak silihan, panjenengané salanjuté kawanuhaké ing publik tanggal 8 Juli.[2] Panjenengané ngawé debut ing tanggal 8 Agustus 2001, ing parté persahabatan ngadepi Gondomar S.C., sing dimenangaké Aves.[3] Ing mangsa kapisan, Meireles mung nyatet main ping 16 ing liga.[4]

Tanggal 25 Mèi 2003, Meireles nyetak gol kapisan nalika tetandhingan ngadepi União da Madeira sawisé panjenengané nglakokaké tendangan saka jarak 30 mèter.[5] Gol mau minangka gol siji sing kadadéan sing panjenengané gawé saka 26 main ing liga mangsa 2002–03.[4]

Mangsa 2003–04, Meireles bali ing Boavista sawisé mangsa kontrak silihané entèk.[6] Panjenengané nglakokaké debut ing Liga Primer Portugal tanggal 17 Augustus 2003 nalika ngadepi Benfica lan kapilih minangka Man of the Match déning ariwarta ing papan iku, Record.[7] Tekan pungkasan mangsa, Meireles nyatetaké ping 29 main ing liga.[4]

Porto[besut | besut sumber]

Tanggal 7 Juli 2004, Meireles gabung ing FC Porto kanthi mangsa kontrak limang taun[8] lan diperkenalaké ing publik tanggal 12 Juli.[9] Ia diberikan kaos bernomor punggung #33.[10]

Meireles nglakokaké debut kanggo Porto tanggal 22 September nalika ngadepi U.D. ing Stadion do Dragão, nalika mlebu minangka juru main pengganti.[11][12] Panjenengané nglakokaké debut saka menit awal, nalika kemenangan tandang Porto 1–0 karo Belenenses tanggal 18 Fèbruari 2005.[13] Limang dina salanjuté, tanggal 23 Fèbruari, Meireles nggawe debut ing Liga Champions UEFA. Panjenengané main sasuwéné 90 menit nalika Porto nahan imbang 1–1 Inter.[14] Tekan pungkasam mangsa, Meireles nyatet 13 penampilan ing liga.[15]

Mangsa 2005–06, tanggal 19 Fèbruari 2006, Meireles nyétak gol kapisan kanggo Porto ing penampilan ligané angka 50, nalika kamenangan 1–0 karo C.S. Marítimo|Marítimo.[16] Ia kemudian mencetak gol keduanya pada 10 Maret, saat kemenangan 2–0 atas Vitória de Setúbal.[17] Tekan pungkasan mangsa, Meireles nyatet 18 penampilan liga lan 2 gol. Panjenengané uga wes kasil menang gelar Liga Primer Portugal lan Taça de Portugal.[4]

Prestasi[besut | besut sumber]

Porto[besut | besut sumber]

  • Liga Primer Portugal: 2005–06, 2006–07, 2007–08, 2008–09
  • Taça de Portugal: 2005–06, 2008–09, 2009–10
  • Supertaça Cândido de Oliveira: 2006, 2009, 2010

Chelsea[besut | besut sumber]

Internasional[besut | besut sumber]

  • Kajuaraan Bal-balan UEFA U17: 2000

Individual[besut | besut sumber]

  • PFA Fans' Player of the Month: February 2011
  • PFA Fans' Player of the Year: 2010–11

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Premier League Player Profile". Premier League. Retrieved 27 March 2011.
  2. (in Portugis) "Dez reforços apresentados". Record. 9 July 2001. Retrieved 15 February 2011. Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (help)
  3. (in Portugis) "D. Aves estreia-se a vencer na pré-época" (in Portuguese). Record. 8 August 2001. Retrieved 15 February 2011. Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (help)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  4. a b c d "Meireles' Profile". national-football-teams.com. Retrieved 11 November 2010.
  5. (in Portugis) "D. Aves-U. Madeira, 2-1: Vítor Manuel resolve". Record. 26 May 2003. Retrieved 16 February 2011. Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (help)
  6. (in Portugis) "A prata da casa para travar a crise". Record. 4 July 2003. Retrieved 16 February 2011. Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (help)
  7. (in Portugis) "Boavista frente ao Benfica: Escola de combate com lição de Raúl". Record. 18 August 2003. Retrieved 16 February 2011. Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (help)
  8. (in Portugis) "Raul Meireles confirmado oficialmente". Record. 7 July 2004. Retrieved 16 February 2011. Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (help)
  9. (in Portugis) "Meireles, Rossato, Areias, Pepe e Paulo Assunção apresentados". Record. 12 July 2004. Retrieved 16 February 2011. Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (help)
  10. (in Portugis) "Três, a conta que Meireles fez". Record. 17 July 2004. Retrieved 16 February 2011. Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (help)
  11. (in Portugis) "FC Porto frente à U. Leiria: Estranho elevador que desceu ao-6". Record. 23 September 2004. Retrieved 16 February 2011. Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (help)
  12. "FC Porto 1-1 U. Leiria :: Superliga 2004/2005". zerozerofootball.com. 22 September 2004. Retrieved 16 February 2011.
  13. "Belenenses 0-1 FC Porto :: Superliga 2004/2005 2004/2005". zerozerofootball.com. 18 February 2005. Retrieved 16 February 2011.
  14. "FC Porto 1-1 Internazionale :: Liga dos Campeões 2004/2005". zerozerofootball.com. 23 February 2005. Retrieved 16 February 2011.
  15. "Raul Meireles:: Raul José Trindade Meireles". zerozerofootball.com. Retrieved 16 February 2011.
  16. (in Portugis) "Raul Meireles "rumo ao título"" (in Portuguese). Record. 20 February 2006. Retrieved 17 February 2011. Unknown parameter |trans_title= ignored (|trans-title= suggested) (help)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  17. "V. Setúbal 0-2 FC Porto :: Liga betandwin 2005/2006". zerozerofootball.com. 10 March 2006. Retrieved 17 February 2011.

Pranala njaba[besut | besut sumber]