Raul Meireles

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Raul Meireles
Shaktar - Fenerbahçe 05 August 2015 CL Q3 5.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Raul José Trindade Meireles
Tanggal lair 17 Maret 1983 (umur 33)
Papan lair Porto, Portugal
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[1]
Posisi pamain Gelandang
Informasi klub
Klub saiki Chelsea
Karir remaja
1999–2001 Boavista F.C.
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2001–2004 Boavista F.C. 29 (0)
2001–2003 → C.D. Aves (silihan) 42 (1)
2004–2010 Porto 138 (15)
2010–2011 Liverpool 35 (5)
2011–2012 Chelsea 48 (6)
2012- Fenerbahçe 0 (0)
Tim nasional
2003–2005 Portugal U21 26 (2)
2006– Portugal 59 (8)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 20.00, 25 Agustus 2012 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 23.30, 15 Agustus 2012 (UTC)


Raúl José Trindade Meireles utawa Raul Meireles ( Ra-Ul Mey-Re-Lesh; dipunlairaken ing Porto, Portugal, 17 Maret 1983; umur 33 taun) ya iku pemain bal-balan profesional asalé Portugal sing main kanggo klub Fenerbahçe lan Portugal.

Meireles main ing posisi gelandang tengah ananging ana sapropirané kasempatan panjenengané kerep main ing sisih tengen minangka gelandang sayap utawa gelandang serang.

Karir Klub[sunting | besut sumber]

Boavista[sunting | besut sumber]

Mangsa panas 2001, Meireles gabung ing C.D. Aves saka Boavista F.C. ing kontrak silihan, panjenengané salanjuté dikenalaké ing publik tanggal 8 Juli.[2] Panjenengané ngawé debut ing tanggal 8 Agustus 2001, ing parté persahabatan ngadepi Gondomar S.C., sing dimenangaké Aves.[3] Ing musim kapisan, Meireles mung nyatet main ping 16 ing liga.[4]

Tanggal 25 Mei 2003, Meireles nyetak gol kapisan nalika pertandhingan ngadepi União da Madeira sawisé panjenengané nglakokaké tendangan saka jarak 30 meter.[5] Gol kasebut minangka gol siji sing kadadéan sing panjenengané gawé saka 26 main ing liga musim 2002–03.[4]

Musim 2003–04, Meireles bali ing Boavista sawisé mangsa kontrak silihané entèk.[6] Panjenengané nglakokaké debut ing Liga Primer Portugal tanggal 17 Augustus 2003 nalika ngadepi Benfica lan kapilih minangka Man of the Match déning surat kabar ing papan iku, Record.[7] Tekan pungkasan musim, Meireles nyatetaké ping 29 main ing liga.[4]

Porto[sunting | besut sumber]

Tanggal 7 Juli 2004, Meireles gabung ing FC Porto kanthi mangsa kontrak limang taun[8] lan diperkenalaké ing publik tanggal 12 Juli.[9] Ia diberikan kaos bernomor punggung #33.[10]

Meireles nglakokaké debut kanggo Porto tanggal 22 September nalika ngadepi U.D. ing Stadion do Dragão, nalika mlebu minangka pemain pengganti.[11][12] Panjenengané nglakokaké debut saka menit awal, nalika kemenangan tandang Porto 1–0 karo Belenenses tanggal 18 Februari 2005.[13] Limang dina salanjuté, tanggal 23 Februari, Meireles nggawe debut ing Liga Champions UEFA. Panjenengané main sasuwéné 90 menit nalika Porto nahan imbang 1–1 Inter.[14] Tekan pungkasam musim, Meireles nyatet 13 penampilan ing liga.[15]

Musim 2005–06, tanggal 19 Februari 2006, Meireles nyétak gol kapisan kanggo Porto ing penampilan ligané sing ka-50, nalika kamenangan 1–0 karo C.S. Marítimo|Marítimo.[16] Ia kemudian mencetak gol keduanya pada 10 Maret, saat kemenangan 2–0 atas Vitória de Setúbal.[17] Tekan pungkasan musim, Meireles nyatet 18 penampilan liga lan 2 gol. Panjenengané uga wes kasil menangake gelar Liga Primer Portugal lan Taça de Portugal.[4]

Prestasi[sunting | besut sumber]

Porto[sunting | besut sumber]

  • Liga Primer Portugal: 2005–06, 2006–07, 2007–08, 2008–09
  • Taça de Portugal: 2005–06, 2008–09, 2009–10
  • Supertaça Cândido de Oliveira: 2006, 2009, 2010

Chelsea[sunting | besut sumber]

Internasional[sunting | besut sumber]

  • Kajuaraan Bal-balan UEFA U17: 2000

Individual[sunting | besut sumber]

  • PFA Fans' Player of the Month: February 2011
  • PFA Fans' Player of the Year: 2010–11

Referensi[sunting | besut sumber]

  1. ^ "Premier League Player Profile". Premier League. Retrieved 27 March 2011. 
  2. ^ (pt) "Dez reforços apresentados" [Ten reinforcements presented]. Record. 9 July 2001. Retrieved 15 February 2011. 
  3. ^ (pt) "D. Aves estreia-se a vencer na pré-época" [D. Aves pre-season debut with a victory] (in Portuguese). Record. 8 August 2001. Retrieved 15 February 2011. 
  4. ^ a b c d "Meireles' Profile". national-football-teams.com. Retrieved 11 November 2010. 
  5. ^ (pt) "D. Aves-U. Madeira, 2-1: Vítor Manuel resolve" [D. Aves-U. Madeira, 2-1: Vítor Manuel solves]. Record. 26 May 2003. Retrieved 16 February 2011. 
  6. ^ (pt) "A prata da casa para travar a crise" [The house silver to stop the crisis]. Record. 4 July 2003. Retrieved 16 February 2011. 
  7. ^ (pt) "Boavista frente ao Benfica: Escola de combate com lição de Raúl" [Boavista against Benfica: School fight with Raul lesson]. Record. 18 August 2003. Retrieved 16 February 2011. 
  8. ^ (pt) "Raul Meireles confirmado oficialmente" [Raul Meireles officially confirmed]. Record. 7 July 2004. Retrieved 16 February 2011. 
  9. ^ (pt) "Meireles, Rossato, Areias, Pepe e Paulo Assunção apresentados" [Meireles, Rossato, Areias, Pepe e Paulo Assunção presented]. Record. 12 July 2004. Retrieved 16 February 2011. 
  10. ^ (pt) "Três, a conta que Meireles fez" [Three, the account that Meireles did]. Record. 17 July 2004. Retrieved 16 February 2011. 
  11. ^ (pt) "FC Porto frente à U. Leiria: Estranho elevador que desceu ao -6" [FC Porto against U. Leiria: Strange elevator that went down to -6]. Record. 23 September 2004. Retrieved 16 February 2011. 
  12. ^ "FC Porto 1-1 U. Leiria :: Superliga 2004/2005". zerozerofootball.com. 22 September 2004. Retrieved 16 February 2011. 
  13. ^ "Belenenses 0-1 FC Porto :: Superliga 2004/2005 2004/2005". zerozerofootball.com. 18 February 2005. Retrieved 16 February 2011. 
  14. ^ "FC Porto 1-1 Internazionale :: Liga dos Campeões 2004/2005". zerozerofootball.com. 23 February 2005. Retrieved 16 February 2011. 
  15. ^ "Raul Meireles :: Raul José Trindade Meireles". zerozerofootball.com. Retrieved 16 February 2011. 
  16. ^ (pt) "Raul Meireles "rumo ao título"" [Raul Meireles "toward the title"] (in Portuguese). Record. 20 February 2006. Retrieved 17 February 2011. 
  17. ^ "V. Setúbal 0-2 FC Porto :: Liga betandwin 2005/2006". zerozerofootball.com. 10 March 2006. Retrieved 17 February 2011. 

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Raul_Meireles&oldid=1053878"