Ricardo Carvalho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ricardo Carvalho
Carvalho in 2010-11 Real Madrid.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Ricardo Alberto Silveira de Carvalho
Dhuwur 181 m (593 ft 10.0 in)[1]
Posisi main Bek Tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Real Madrid
Angka 2
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1997–2004 Porto 73 (3)
1998–1999 Leça (pinajaman) 22 (1)
1999–2000 Vitória de Setúbal (pinjaman) 25 (2)
2000–2001 Alverca (pinjaman) 29 (1)
2004–2010 Chelsea 135 (7)
2010– Real Madrid 37 (3)
Tim nasioanl
1994-1995 Portugal U17 1 (0)
1995 Portugal U19 3 (0)
1996-1997 Portugal U20 9 (0)
1998-1999 Portugal U21 14 (1)
2003–2011 Portugal 75 (4)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 28 September 2011 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 31 Agustus 2011 (UTC)

Ricardo Alberto Silveira Carvalho OIH (pangucapan ing basa Portugal: [ʁi'kaɾðu kɐɾ'vaʎu], lair ing Amarante, Portugal, 18 Mèi 1978; umur 38 taun) ya iku pemain bal-balan sing asalé saka Portugal sing main minangka bek tengah kanggo Real Madrid ing La Liga lan Portugal.

Carvalho miwiti karir bal-balan ing klub lokal Amarante Futebol Clube. Sadurungé main kanggo Real Madrid, panjenengané naté main kanggo Porto, Leça F.C., Vitória de Setúbal, F.C. Alverca, lan Chelsea. Jenengé lekas dikenal wiwit main ing Porto. Bareng Porto, Carvalho kasil éntuk gelar juara Super Liga Portugal, Taça de Portugal, Supertaça Cândido de Oliveira, Piala UEFA, lan Liga Champions UEFA. Salanjuté panjenengané gabung ing klub Liga Primer Inggris Chelsea ing Juli 2004.[2] Sasuwené enem musim ing klub London kasebut, Carvalho nyatetaké ping 200 main ing kabèh kompetisi[3] lan kasil éntuk gelar juara Liga Primer Inggris, Piala FA, Piala Liga Inggris, lan Community Shield. Panjenengané banjur pindah ing Madrid lan gabung karo Real Madrid ing wulan Agustus 2010.[4] Bareng Real Madrid, Carvalho kasil éntuk gelar juara Copa del Rey. Panjenengané uga naté kapilih minangka bek paling apik Liga Champions UEFA musim 2003-04.[5]

Carvalho main ing timnas Portugal wiwit wulan Oktober 2003.[6] Panjenengané kamasuk skuat Portugal ing Euro 2004, Piala Donya FIFA 2006, Euro 2008, dan Piala Donya FIFA 2010. Carvalho mutusaké pensiun saka timnas ing wulan Agustus 2011. Panjenengané wés nyatetaké ping 75 main lan 4 gol kanggo timnas Portugal.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Ricardo Alberto Silveira Carvalho - Player Profile". Real Madrid C.F. Official Website. Dijupuk 10 October 2011. 
  2. ^ "Ricardo Carvalho completes the squad". chelseafc.com. 27 July 2004. Dijupuk 7 April 2011. 
  3. ^ "CARVALHO: 200 AND COUNTING...". chelseafc.com. 18 December 2009. Dijupuk 5 January 2010. 
  4. ^ "Ricardo Carvalho seals move from Chelsea to Real Madrid". BBC Sport. 12 August 2010. Dijupuk 12 September 2010. 
  5. ^ "Ricardo Carvalho's Biography". www.geocities.com. Web Citation.org. Dijupuk 10 October 2011. 
  6. ^ "Scolari: "Meia-distância pode ser arma para o futuro"" [Scolari: "half-distance can be a weapon for the future"]. Record newspaper. 12 October 2003. Dijupuk 11 January 2011.  (pt)

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ricardo_Carvalho&oldid=1100437"