Fabio Cannavaro

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Fabio Cannavaro
Fabio Cannavaro.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Fabio Cannavaro
Tanggal lair 13 Sèptèmber 1973 (umur 42)
Papan lair Naples, Italy
Dhuwur 1.76 m (5 ft 9 in)
Posisi pamain Centre back
Informasi klub
Klub saiki Al-Ahli Dubai
Nomer 3
Karir remaja
1988–1992 Napoli
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1992–1995 Napoli 58 (1)
1995–2002 Parma 212 (4)
2002–2004 Internazionale 50 (2)
2004–2006 Juventus 74 (6)
2006–2009 Real Madrid 94 (0)
2009–2010 Juventus 27 (0)
2010– Al-Ahli Dubai 0 (0)
Tim nasional
1993–1996 Italy U-21 21 (0)
1997– Italy 134 (2)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 15 May 2010.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 14 June 2010


Fabio Cannavaro (lair ing Napoli, 13 September 1973; umur 42 taun) ya iku bek tengah saka tim nasional bal-balan Italia sing duwé dhuwur 176 cm.[1] Wiwt taun 2005 Cana dai kapten saka tim nasional bal-balan Italia.[1] Dheweke dadi kakang kandung saka Paolo Cannavaro sing uga dadi pemain bal-balan.[1] Cana sing duwé dhuwur kurang dibandingake sak pemain liya, nanging, Cannavaro duwé kemampuan kanggo maca permainan saka pemain sing luwih dhuwur lan uga sering bisa nyegat bal-bal kang dimainake pemain liya.[1] Bareng kancane Alessandro Nesta, kekarone dadi punggawa sing banget diandelake déning tin bal-balan nasional Italia.[2] Cana (sapaan kanggo Cannavaro) dadi pemain bek kang dikenal duwé pertahanan paling apik ana ing donya.[2] Debute ana ing tin nasional bal-balan Italia nalika tanggal 22 Januari 1997.[2] Cana wis mbela ana ing tim Nasional Italia ing Piala Dunia 1998, 2002 lan 2006, lan uga Piala Éropah 2000 lan uga 2004.[2] Cannavaro Kapilih dadi pemain bal paling apik Éropah lan uga tau di nyatake dadi pemain paling apik sadonya versi FIFI nalika taun 2006 sakwise bisa menangke Piala Dudia 2006.[2]

Karier[2][besut | besut sumber]

Prestasi[2][besut | besut sumber]

Ana ing tim Parma

  • Piala Italia (1999, 2002)
  • Piala Super Italia (1999)
  • Piala UEFA (1999)

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fabio_Cannavaro&oldid=998301"