Fabio Cannavaro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Fabio Cannavaro
Fabio Cannavaro.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Fabio Cannavaro
Dhuwur 176 m (577 ft 5.1 in)
Posisi main Centre back
Katerangan klub
Tim saiki
Al-Ahli Dubai
Angka 3
Karir nom
1988–1992 Napoli
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1992–1995 Napoli 58 (1)
1995–2002 Parma 212 (4)
2002–2004 Internazionale 50 (2)
2004–2006 Juventus 74 (6)
2006–2009 Real Madrid 94 (0)
2009–2010 Juventus 27 (0)
2010– Al-Ahli Dubai 0 (0)
Tim nasioanl
1993–1996 Italy U-21 21 (0)
1997– Italy 134 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 15 May 2010.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 June 2010

Fabio Cannavaro (lair ing Napoli, 13 Sèptèmber 1973; umur 43 taun) ya iku bek tengah saka tim nasional bal-balan Italia sing duwé dhuwur 176 cm.[1] Wiwt taun 2005 Cana dai kapten saka tim nasional bal-balan Italia.[1] Dhèwèké dadi kakang kandung saka Paolo Cannavaro sing uga dadi pemain bal-balan.[1] Cana sing duwé dhuwur kurang dibandingake sak pemain liya, nanging, Cannavaro duwé kemampuan kanggo maca permainan saka pemain sing luwih dhuwur lan uga sering bisa nyegat bal-bal kang dimainake pemain liya.[1] Bareng kancane Alessandro Nesta, kekarone dadi punggawa sing banget diandelake déning tin bal-balan nasional Italia.[2] Cana (sapaan kanggo Cannavaro) dadi pemain bek kang dikenal duwé pertahanan paling apik ana ing donya.[2] Debute ana ing tin nasional bal-balan Italia nalika tanggal 22 Januari 1997.[2] Cana wis mbela ana ing tim Nasional Italia ing Piala Dunia 1998, 2002 lan 2006, lan uga Piala Éropah 2000 lan uga 2004.[2] Cannavaro Kapilih dadi pemain bal paling apik Éropah lan uga tau di nyatake dadi pemain paling apik sadonya versi FIFI nalika taun 2006 sakwise bisa menangke Piala Dudia 2006.[2]

Karier[2][besut | besut sumber]

Prestasi[2][besut | besut sumber]

Ana ing tim Parma

  • Piala Italia (1999, 2002)
  • Piala Super Italia (1999)
  • Piala UEFA (1999)

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fabio_Cannavaro&oldid=1093620"