Paulo Ferreira

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Paulo Ferreira
Paulo Ferreira 4617.jpg
Ferreira main kanggo Chelsea
Katerangan priangga
Jeneng dawa Paulo Renato Rebocho Ferreira
Tanggal lair (1979-01-18) 18 Januari 1979 (umur 37)
Papan lair Cascais, Portugal
Dhuwur 183 m (600 ft 4.7 in)[1]
Posisi main Defender
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 19
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1998–2000 Estoril-Praia 37 (2)
2000–2002 Vitória de Setúbal 68 (2)
2002–2004 Porto 62 (0)
2004– Chelsea 133 (0)
Tim nasioanl
1998–2003 Portugual U21 27 (0)
2002–2010 Portugal 61 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20:02, 23 Mei 2011 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:02, 23 Mei 2011 (UTC)

Paulo Ferreira ya iku pemain bal kang asalé saka Portugal.[2] Paulo teka ing Stamford Bridge taun 2004 digawa karo Jose Mourinho kanthi rékor transfer ing mangsa iku kanggo tuku bek sing ngeteraké FC Porto juwara liga champions.[2] Pemain lan manajer uga menangi gelar liga Portugal lan uga langsung ing arah jawara liga inggris, Paulo salah sawijining alesan kena apa Chelsea FC kudu tuku.[2]

Ana sawijining kedadéyan sikil Paul tugel ing sasi Maret 2005, dhèwèké kudu mlebu ruwang oprasi ananging sakwisé dhèwèké mari langsung ngeteraké Chelsea FC njuwarai Piala Carling lan ngeteraké Chelsea ing rute juwara kaping pisanan sakwisé 50 taun ora tau juwara.[2]

Ing mangsa kepindho Paul ing Chelsea FC, dhèwèké kurang bisa main karo William Gallas lan sakwisé Geremi luwih disenengi dadi bek tengen ananging dhèwèké tetep nomer siji ing Liga Champions.[3]

Sakwisé rong mangsa pindhah ing Chelsea FC, Paul pungkasané bisa nyithak gol ing tingkat ndhuwur ya iku ing Piala FA nglawan Colchester.[3] Ing sasi Agustus 2006, Gallas mlebu ing skuad karo Khalid Boulahrouz. Paulo tetep dadi skuad utama ananging posisiné dipindhah dadi pemain bek tengah.[3]

Prèstasi[besut | besut sumber]

Porto[besut | besut sumber]

Chelsea[besut | besut sumber]

Timnas Portugal[besut | besut sumber]

Individual[besut | besut sumber]

  • UEFA Team of the Year: 2003
  • European Sports Magazines Team of the Year: 2003-04

Bebungah[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Premier League Player Profile". Premier League. Dijupuk 29 April 2011. 
  2. ^ a b c d [1] (diaksès tanggal 15 Juli 2011)
  3. ^ a b c [2] (diaksès tanggal 15 Juli 2011)
  4. ^ "Selecção distinguida pelo Duque de Bragança" (ing Portuguese). Cristiano Ronaldo News. 30 August 2006. Dijupuk 30 August 2006. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paulo_Ferreira&oldid=1086413"