Roberto Ayala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Roberto Ayala
Roberto Ayala y Javier Zanetti - 07FEB2007 - Francia - presidencia-govar.jpg
Ayala ing timnas Argentina ing taun 2007
Katerangan priangga
Jeneng dawa Roberto Fabián Ayala
Tanggal lair (1973-04-14) 14 April 1973 (umur 46)
Papan lair Paraná, Argentina
Dhuwur 1.77 m (5 ft 10 in)
Posisi main Centre-back
Karir nom
Ferro Carril Oeste
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1991–1993 Ferro Carril Oeste 72 (1)
1994–1995 River Plate 40 (0)
1995–1998 Napoli 87 (1)
1998–2000 Milan 24 (0)
2000–2007 Valencia 188 (9)
2007 Villarreal 0 (0)
2007–2010 Zaragoza 72 (4)
2010–2011 Racing Club 16 (0)
Gunggung 499 (15)
Tim nasional
1994–2007 Argentina 115 (7)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Roberto Fabián Ayala (pangucap cara Spanyol: [roˈβeɾto faˈβjan aˈʒala]; lair 14 April 1973), dijuluki El Ratón (inggris: "Mouse"), iku sawijining tilas pamain bal-balan Argentina sing dimainaké minangka bèk kanggo tim nasional Argentina, uga ing klub Valencia lan Real Zaragoza ing Spanyol, Milan lan Napoli ing Italia lan River Plate ing liga Argentina.[1]

Ayala dianggep minangka salah siji saka pamain bèk tengah paling apik tengah, kang ngadeg metu, kanggo kapamimpinan lan kabisan ing udhara ing saindenging karir. Ayala dadi kaptèn Argentina kanthi 66 pertandhingan. Dhèwèké main ing telung Piala Donya FIFA lan wis nglakoni total 115 tetandhingan internasional, liyané mung kanggo Javier Zanetti. Dhèwèké éntuk jejuluk El Ratón saka warga Argèntina ing Piala donya 1974.[2]

Klub karir[besut | besut sumber]

Awal karir ing Argentina[besut | besut sumber]

Ayala wiwit kang karir ing liga Argentina, main ing klub Ferro Carril Oeste. Sawisé telung mangsa, dhèwèké pindhah menyang River Plate ing ngendi gawé permainan kang apik saéngga gawé kesengsem klub-klub Èropah.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Roberto Ayala(dipunundhuh tanggal 29 Januari 2018)
  2. Roberto Ayala, Mantan "Bek Tikus" dari Argentina (dipunundhuh tanggal 29 Januari 2018)