Marcelo Vieira

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marcelo
RealM-Shahter15 (7).jpg
Marcelo main kanggo Real Madrid taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Marcelo Vieira da Silva Júnior[1]
Tanggal lair (1988-05-12) 12 Mèi 1988 (umur 31)
Papan lair Rio de Janeiro, Brazil
Dhuwur 1.74 m (5 ft 8 12 in)[2]
Posisi main Left back
Katerangan klub
Tim saiki
Real Madrid
Angka 12
Karir nom
2002–2005 Fluminense
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2006 Fluminense 30 (6)
2007– Real Madrid 265 (19)
Tim nasional
2005 Brazil U17 3 (1)
2007 Brazil U20 4 (0)
2008–2012 Brazil U23 12 (1)
2006– Brazil 44 (4)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 08:04, 28 August 2016 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22:09, 7 September 2016 (UTC)

Marcelo Vieira da Silva Júnior (lair ing Rio de Janeiro, Brasil, 12 Mèi 1988; umur 31 taun) ya iku salhsijiné juru main bal-balan profèsional teka Brasil kang main kanggo tim Real Madrid lan kalebu tim nasional bal-balan Brasil. Marcelo nduwé bakat ndhik kamampuan teknisé kang gedhé, tendangan kang banter, lan umpan-umpané kang apik. Posisi mligi ya iku dadi bèk kiwa, nanging piyambaké bisa uga main ndhik posisi sayap kiri. Pemain kang nduwé tèhnik dhuwur iki nduwé kamampuan kang jarang diduwèni karo bek kiwa.

Prestasiné[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Real Madrid

Timnas[besut | besut sumber]

Brasil

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "2014 FIFA World Cup Brazil: List of Players" (PDF). FIFA. 11 June 2014. k. 6. Dijupuk 10 July 2014. 
  2. "Player Profile". Real Madrid C.F Official Web Site. Dijupuk 6 February 2014. 


Pranala njaba[besut | besut sumber]