Hamit Altıntop

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hamit Altıntop
Hamit Altintop crop.JPG
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Hamit Altıntop
Tanggal  lair (1982-12-08) 8 Dhésèmber 1982 (umur 34)
Papan  lair    Gelsenkirchen, Jerman Barat
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)
Posisi main Gelandang
Club information
Klub saiki Bayern Munich
Nomer 8
Klub remaja
1991–1992
1992–1997
1997–2000
Schwarz-Weiß Gelsenkirchen-Süd
TuS Rotthausen
Wattenscheid 09
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
2000–2003
2003
2003–2007
2007–
Wattenscheid 09
Schalke 04 II
Schalke 04
Bayern Munich
075 (12)
001 0(0)
113 0(8)
034 0(5)   
Tim Nasional2
2004– Turki Turki 047 0(2)

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of 1 Juni 2009.
2 National team caps and goals correct
as of 7 Maret 2009.
* Panampilan (Gol)

Hamit Altintop (lair ing Gelsenkirchen, 8 Dhésèmber 1982; umur 34 taun) inggih punika pemain bal-balan saking nagari Turki ingkang lairipun ing Jerman, gadhah dhuwur 183 cm.[1] Panjenenganipun kagungan sadhèrèk kembar ingkang namanipun Halil Altintop ingkang sapunika main bal ing salah satunggalipun klub ing Jerman.[1] Hamit Altintop kalebet pemain bal didikanipun Schalke 04, tim kebanggaanipun masarakat Gelsenkirchen. Saderengipun main ing Schalke ing taun 2003, Hamit main ing klub Schwarz-Weis Gelsenkirchen, TuS Rotthausen, lan Wattenscheid 09.[1][2]

Hamit Altintop sareng kaliyang sadhèrèk kembaripun naté ndhèrèk Schalke dados runner upBundeslia 2006/2007, nalika samanten "Royal Blues" namung kalih salisih kalih poin saking vfb Stuttgart.[1] Hamit Altintop ndhèrèk klub raseksa Bundesliga Bayern Munich nalika musim panas taun 2007, kanthi status bébas transfer.[1] Panjenenganipun nglebetaken satunggal gol kanthi tendhangan bébas nalika debutipun wekdal mungsuh klub saking Brasil, Sao Paulo.[1] Wekdal kompetisi pra musim Liga Lokal, Hamit damel gol saking jarak 30 mèter dhateng gawangipun Werder Bremen.[1] Nalika Bayern Munich saged nyingkiraken Manchester United ing Liga Champions taun 2009/2010, Hamit Altintop kapilih dados man of the match ing leg ingkang wiwitan.[1]

Hamit Altintop sampun pikantuk enem gelar juara sareng Bayer Munich, inggih punika juara liga (taun 2008 lan 2010), kalih Piala Jerman (taun 2008 lan 2010), Piala Super Jerman (2010), lan Piala Liga (2007). Nalika taksih ten Schalke, Altintop ugi naté maringi trofi Piala Liga 2005.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i HAMIT ALTINTOP: 10 Fakta Menarik Pemain Baru Real Madrid Peraih FIFA Puskas Award dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  2. ^ [1] dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

HAMIT ALTINTOP: 10 Fakta Menarik Pemain Baru Real Madrid Peraih FIFA Puskas Award