Sami Khedira

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sami Khedira
Sami Khedira.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Sami Khedira
Dhuwur 189 m (620 ft 0.9 in)
Posisi main Gelandang
Katerangan klub
Tim saiki
Real Madrid C.F.
Karir nom
19952004 VfB Stuttgart
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
20042006
20062010
2010kini
VfB Stuttgart II
VfB Stuttgart
Real Madrid C.F.
21 (1)
98 (14)
Tim nasioanl
20072009
2009kini
U-21 Jerman
Jerman
15 (5)
6 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16 Mei 2010, 19.37 UTC.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 Juni 2010, 15.40 UTC

Sami Khedira (Basa Arab: سامي خضيرة‎; lair ing Stuttgart, Jerman, 4 April 1987; umur 29 taun) inggih punika pemain bal-balan saking Jerman.[1] Khedira dipunlairaken saking ibu katurunan Jerman lan rama keturunan Tunisia.[1][2] Sapunika Sami Khedira main ing tim nasional Jerman lan klub saking Spanyol, Real Madrid.[1]

Karier klub[besut | besut sumber]

vfb Stuttgart[besut | besut sumber]

Khedira lair ing Stuttgart, saking rama ingkang asalipun saking Tunisia lan ibu saking Jerman.[1][2] Saderengipun main ing tim junior vfb Stuttgart ing taun 1995, Khedira main ing klub TV Oeffingen. Ing purwanipun musim 2006-2007, Khedira dipunpundhut déning klub vfb Stuttgart ingkang samika semanten dipunmanageri déning Armin Veh. Debut ingkang pisanan dipunlaksanakaken sasi Januari 2007.

Real Madrid[besut | besut sumber]

Nalika tanggal 30 Juli 2010, Sami Khedira pindah dhateng klub Real Madrid kanthi status bebas transfer. Khedira nggadhahi nomer 24. Khedira miwiti debut ing Real Madrid nalika tanggal 13 Agustus 2010 nalika tandhing persahabatan kaliyan Bayern Munich, nalika semanten Real Madrid menang 4-2 kanthi adu penalti. Ing tim Real Madrid, Sami Khedira pikantuk Piala the Franz-Beckenbauer-Cup. Debutipun ing Liga Spanyol dipunwiwiti tanggal 29 Agustus, nalika Real Madrid mungsuh Mallorca. Tanggal 20 April 2011, Khedira pikantuk tropi Copa del Rey Spanyol, kanthi ngelukaken FC Barcelona.

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

'(en) Sami Khedira (en)Sami Khedira (id)Sami Khedira

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (en)Sami Khedira dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  2. ^ a b (id)Sami Khedira dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sami_Khedira&oldid=1089674"