Mesut Özil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mesut Özil
Mesut Özil.jpg
Katerangan priangga
Dhuwur 180 m (590 ft 6.6 in)
Posisi main Gelandang serang
Katerangan klub
Tim saiki
Real Madrid
Angka 23
Karir nom
1995–1998
1998–1999
1999–2000
2000–2005
2005–2006
DJK Westfalia 04 Gelsenkirchen
DJK Teutonia Schalke-Nord
DJK Falke Gelsenkirchen
Rot-Weiss Essen
Schalke 04
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2007
2008–2010
2010-
Schalke
Werder Bremen
Real Madrid
30 (0)
38 (4)
Tim nasioanl
2006–2007
2007–
2009–
Jerman U-19
Jerman U-21
Jerman
11 (4)
11 (4)
01 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 15 Mei 2009.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 04:51, 19 Februari 2009 (UTC)

Mesut Özil (lair 15 Oktober 1988; umur 28 taun) ya iku pemain bal-balan saka Jerman. Dhèwèké asline keturunan Turki kang saiki main ana ing klub Real Madrid wiwit Agustus 2010.[1] Dhèwèké duwé posisi dadi gelandang serang ana ing klub lan uga ana ing timnas.[1] Ana ing Spanyol Özil duwé julukan utawa dasanama El Búho(Si Manuk Setan) merga operane kang teliti lan lingkup kang amba.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Gelsenkirchen dan Rot-Weiss Essen

Ozil miwiti karier bal-balane nalika enom ing tim saka kutha gelsenkirchen lan main sakdawane 5 taun kanggo tim Rot-Weiss Essen.[2]

Schalke 04

Ana ing taun 2005, dhèwèké pindah ana ing tim junior Schalke 04.[2] Özil main ana ing posisi gelandang lan nganggo kaos kang nomer gegere nomer 17.[2]

Werder Bremen

Nalika tanggal tanggal 31 januari 2008, dhèwèké pindhah menyang tim Werder Bremen kanthi bayaran kompensasi nganti € 4,3 juta, Özil nandatangani kontrak karo weder bremen nganti tekan 30 juni 2011.[2] Özil nggantekake posisine Diego Ribas ana ing posisi gelandang kang nalika iku diega pindah ana ing tim Juventus lan ana ing debute Özil bisa menangke pertandingan mungsuh Bayern Leverkusen kanthi asil 1-0 ana ing DFB Pokal taun 2009.[2] Sakdawane ana ing Werder Bremen Ozil wis menehi 16 assist ana ing musim 2009 lan ngawa dampak kang positif kanggo tim Weder Bremen.[2]

Real Madrid

Sakwise main ana ing piala dunia 2010 klub bal-balan saka nagara spanyol Real Madrid kepincut karo permainane Özil.[2] Banjur Madrid bisa mboyong Özil karo kompensasi kang gedhé ya iku € 15,000,000.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (id)Real Madrid » Mesut Özil (Dipuntingali tanggal 10 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h (id)[1] (Dipuntingali tanggal 10 Juni 2011)

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mesut_Özil&oldid=1100796"