Xabi Alonso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Xabi Alonso
Xabi Alonso.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Xabier Alonso Olano
Dhuwur Cithakan:Convert/LoffAonDbSoff2
Posisi main Gelandang tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Real Madrid
Angka 22
Karir nom
Antiguoko
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2004
2000–2001
2004–2009
2009–kini
Real Sociedad
Eibar (pinjaman)
Liverpool
Real Madrid
119 0 (9)
14 0 (0)
143 0 (15)
61 0 (3)
Tim nasioanl
2003– Spanyol 064 0(15)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 24 Oktober 2009.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 9 September 2009

Xabi Alonso Olano (lair ing Tolosa, Spanyol, 25 Novèmber 1981; umur 35 taun) inggih punika salah setunggalipun pemain bal-balan ingkang nggadhahi dhuwur 183 cm saking Spanyol.[1][2] Sapunika Xabi Alonso ndhérék tim bal-balan ing klub Real Madrid.[1] Xabi Alonso punika pemain tengah bertahan ingkang sapunika main ing Real Madrid, sadéréngipun main ing Liverpool. Agustus taun 2009, Xabi Alonso dipunsadé dhateng Real Madrid kanthi regi 30 juta Euro.[1] Ing tim Real Madrid panjenenganipun nganggé nomer punggung 22.[1] Alonso taksih putranipun mantan bintang Barcelona Miguel Angel 'Periko' Alonso lan sadhérékipun pemain bal Bolton Wanderres, Mikel.

Kariripun Xabi Alonso[besut | besut sumber]

Xabi Alonso ndhérék klub Real Sociedad ing musim 1999-2000.[1] Ing musim 2000-2001 Xabi Alonso dipunampilaken dhateng klub Eibar SD.[1] Sasampunipun main ing Eibar SD, Xabi Alonso wangsul malih ndhérék klub Real Sociedad.[1] Xabi Alonso Xabi Alonso pikantuk kanugrahan menang ing Liga Champions lan Piala FA nalikanipun ndhérék klub Liverpool.[3] Sapunika Xabi Alonso ndhérék klub Real Madrid.[3] Alonso ugi kalebet pemain bal tim Spanyol ingkang suksés ngrebut trophy Euro 2008 ing Austria lan Swiss.

Prestasi[besut | besut sumber]

Liverpool

Spanyol

Real Madrid

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (en)Xabi Alonso(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)
  2. ^ (en)[hhttp://www.goal.com/id-ID/people/spain/1766/xabi-alonso Xabi Alonso](dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)
  3. ^ a b (en)Xabi Alonso(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Xabi_Alonso&oldid=1100587"