Xabi Alonso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Xabi Alonso
Xabi Alonso.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Xabier Alonso Olano
Dhuwur 6 ft 0 in (1.83 m)
Posisi main Gelandang tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Real Madrid
Angka 22
Karir nom
Antiguoko
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2004
2000–2001
2004–2009
2009–kini
Real Sociedad
Eibar (pinjaman)
Liverpool
Real Madrid
119 0 (9)
14 0 (0)
143 0 (15)
61 0 (3)
Tim nasional
2003– Spanyol 064 0(15)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 24 Oktober 2009.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 9 September 2009

Xabi Alonso Olano (lair ing Tolosa, Spanyol, 25 Novèmber 1981; umur 36 taun) inggih punika salah satunggalipun juru main bal-balan ingkang gadhah dhuwur 183 cm saking Spanyol.[1][2] Sapunika Xabi Alonso ndhérék tim bal-balan ing klub Real Madrid.[1] Xabi Alonso punika juru main tengah bertahan ingkang sapunika main ing Real Madrid, sadéréngipun main ing Liverpool. Agustus taun 2009, Xabi Alonso dipunsadé dhateng Real Madrid kanthi regi 30 juta Euro.[1] Ing tim Real Madrid panjenenganipun nganggé nomer punggung 22.[1] Alonso taksih putranipun mantan bintang Barcelona Miguel Angel 'Periko' Alonso lan sadhérékipun juru main bal Bolton Wanderres, Mikel.

Kariripun Xabi Alonso[besut | besut sumber]

Xabi Alonso ndhérék klub Real Sociedad ing mangsa 1999-2000.[1] Ing mangsa 2000-2001 Xabi Alonso dipunampilaken dhateng klub Eibar SD.[1] Sasampunipun main ing Eibar SD, Xabi Alonso wangsul malih ndhérék klub Real Sociedad.[1] Xabi Alonso Xabi Alonso pikantuk kanugrahan menang ing Liga Champions lan Piala FA nalikanipun ndhérék klub Liverpool.[3] Sapunika Xabi Alonso ndhérék klub Real Madrid.[3] Alonso ugi kalebet juru main bal tim Spanyol ingkang suksés ngrebut trophy Euro 2008 ing Austria lan Swiss.

Prestasi[besut | besut sumber]

Liverpool

Spanyol

Real Madrid

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g Xabi Alonso(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)
  2. ^ [hhttp://www.goal.com/id-ID/people/spain/1766/xabi-alonso Xabi Alonso](dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)
  3. ^ a b Xabi Alonso(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]