Xabi Alonso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Xabi Alonso
Xabi Alonso.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Xabier Alonso Olano
Tanggal lair 25 Nopèmber 1981 (umur 34)
Papan lair Tolosa, Basque Country, Spanyol
Dhuwur ft 0 in (1.83 m)
Posisi pamain Gelandang tengah
Informasi klub
Klub saiki Real Madrid
Nomer 22
Karir remaja
Antiguoko
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1999–2004
2000–2001
2004–2009
2009–kini
Real Sociedad
Eibar (pinjaman)
Liverpool
Real Madrid
119 0 (9)
14 0 (0)
143 0 (15)
61 0 (3)
Tim nasional
2003– Spanyol 064 0(15)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 24 Oktober 2009.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 9 September 2009


Xabi Alonso Olano (lair ing Tolosa, Spanyol, 25 November 1981; umur 34 taun) inggih punika salah setunggalipun pemain bal-balan ingkang nggadhahi dhuwur 183 cm saking Spanyol.[1][2] Sapunika Xabi Alonso ndhérék tim bal-balan ing klub Real Madrid.[1] Xabi Alonso punika pemain tengah bertahan ingkang sapunika main ing Real Madrid, sadéréngipun main ing Liverpool. Agustus taun 2009, Xabi Alonso dipunsadé dhateng Real Madrid kanthi regi 30 juta Euro.[1] Ing tim Real Madrid panjenenganipun nganggé nomer punggung 22.[1] Alonso taksih putranipun mantan bintang Barcelona Miguel Angel 'Periko' Alonso lan sadhérékipun pemain bal Bolton Wanderres, Mikel.

Kariripun Xabi Alonso[besut | besut sumber]

Xabi Alonso ndhérék klub Real Sociedad ing musim 1999-2000.[1] Ing musim 2000-2001 Xabi Alonso dipunampilaken dhateng klub Eibar SD.[1] Sasampunipun main ing Eibar SD, Xabi Alonso wangsul malih ndhérék klub Real Sociedad.[1] Xabi Alonso Xabi Alonso pikantuk kanugrahan menang ing Liga Champions lan Piala FA nalikanipun ndhérék klub Liverpool.[3] Sapunika Xabi Alonso ndhérék klub Real Madrid.[3] Alonso ugi kalebet pemain bal tim Spanyol ingkang suksés ngrebut trophy Euro 2008 ing Austria lan Swiss.

Prestasi[besut | besut sumber]

Liverpool

Spanyol

Real Madrid

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (en)Xabi Alonso(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)
  2. ^ (en)[hhttp://www.goal.com/id-ID/people/spain/1766/xabi-alonso Xabi Alonso](dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)
  3. ^ a b (en)Xabi Alonso(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Xabi_Alonso&oldid=1060827"