Xabi Alonso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Xabi Alonso
Los Caminos del fútbol. Xabi Alonso (39666778464).jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Xabier Alonso Olano
Dhuwur 6 ft 0 in (1.83 m)
Posisi main Glandhang tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Pensiun
Angka 22
Karir nom
Antiguoko
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2004
2000–2001
2004–2009
2009–2014
2014-2018
Real Sociedad
Eibar (pinjaman)
Liverpool
Real Madrid
F.C. Bayern Muenchen
119 0 (9)
14 0 (0)
143 0 (15)
61 0 (3)
117 (9)
Tim nasional
2003–2014 Spanyol 064 0(15)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16 Sèptèmber 2020.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 9 September 2009

Xabi Alonso Olano (lair ing Tolosa, Spanyol, 25 Novèmber 1981; umur 38 taun) inggih punika salah satunggalipun juru main bal-balan ingkang gadhah dhuwur 183 cm saking Spanyol.[1][2] Sapunika Xabi Alonso ndhérék tim bal-balan ing klub Real Madrid.[1] Xabi Alonso punika juru main tengah bertahan ingkang sapunika main ing Real Madrid, sadéréngipun main ing Liverpool. Agustus taun 2009, Xabi Alonso dipunsadé dhateng Real Madrid kanthi regi 30 juta Euro.[1] Ing tim Real Madrid panjenenganipun nganggé nomer punggung 22.[1] Alonso taksih putranipun mantan bintang Barcelona Miguel Angel 'Periko' Alonso lan sadhérékipun juru main bal Bolton Wanderres, Mikel.

Kariripun Xabi Alonso[besut | besut sumber]

Xabi Alonso ndhérék klub Real Sociedad ing mangsa 1999-2000.[1] Ing mangsa 2000-2001 Xabi Alonso dipunampilaken dhateng klub Eibar SD.[1] Sasampunipun main ing Eibar SD, Xabi Alonso wangsul malih ndhérék klub Real Sociedad.[1] Xabi Alonso Xabi Alonso pikantuk kanugrahan menang ing Liga Champions lan Piala FA nalikanipun ndhérék klub Liverpool.[3] Sapunika Xabi Alonso ndhérék klub Real Madrid.[3] Alonso ugi kalebet juru main bal tim Spanyol ingkang suksés ngrebut trophy Euro 2008 ing Austria lan Swiss.

Prestasi[besut | besut sumber]

Liverpool

Spanyol

Real Madrid

  • Piala Copa Del Rey 2011
  • Juara La Liga 2012
  • Juara Liga Champion 2014

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piyala Piyala Liga Eropa Liyané Gunggung
Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Real Siciedad 1999–2000 0 0 1 0 0 0 1 0
2000–01 18 0 0 0 0 0 18 0
2001–02 29 3 0 0 0 0 29 3
2002–03 33 3 1 0 0 0 34 3
2003–04 34 3 0 0 8 1 42 4
Gunggung 114 9 2 0 8 1 124 10
Eibar (silih) 2000–01 14 0 0 0 0 0 14 0
Gunggung 14 0 0 0 0 0 14 0
Liverpool 2004–05 24 2 0 0 0 0 8 1 32 3
2005–06 35 3 5 2 0 0 11 0 2 0 53 5
2006–07 32 4 1 0 2 0 15 0 1 0 51 4
2007–08 19 2 3 0 1 0 4 0 27 2
2008–09 33 4 3 0 1 0 10 1 47 5
Gunggung 143 15 12 2 4 0 48 2 3 0 210 19
Real Madrid 2009–10 34 3 0 0 7 0 41 3
2010–11 34 0 7 1 11 0 52 1
2011–12 36 1 4 0 10 0 2 1 52 2
2012–13 28 0 7 0 10 0 2 0 47 0
2013–14 26 0 7 0 9 0 0 0 42 0
2014–15 0 0 0 0 0 0 2 0 2 0
Gunggung 158 4 25 1 47 0 6 1 236 6
Bayern Muenchen 2014–15 26 2 4 0 10 2 0 0 40 4
2015–16 26 0 4 1 8 1 1 0 39 2
2016–17 27 3 3 0 7 0 1 0 38 3
Gunggung 79 5 11 1 25 3 2 0 117 9
Gunggung karir 508 33 50 4 4 0 128 6 11 1 701 44

Spanyol[besut | besut sumber]

Tim Nasional Taun Panampilan Gol
Tim Nasional Spanyol
2002–03 1 0
2003–04 10 0
2004–05 6 0
2005–06 12 1
2006–07 8 0
2007–08 10 2
2008–09 14 4
2009–10 15 4
2010–11 10 1
2011–12 16 3
2012–13 5 0
2013–14 6* 1
Gunggung Karir 114 16

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Nomer Surya Papan Mungsuh Sekor Asil Kompetisi
1 14 Juni 2006 Zentralstadion, Leipzig, Jerman Flag of Ukraina Ukraina 1–0 4–0 Piyala Donya 2006
2 20 August 2008 Stadhion Parken, Kopenhagen, Denmark Flag of Dhènemarken Dhènemarken 1–0 3–0 Kekancan
3 3–0
4 1 April 2009 Stadhion Ali Sami Yèn, Istanbul, Turki Flag of Turki Turki 1–1 2–1 Kuwalifikasi Piyala Donya FIFA 2010
5 28 Juni 2009 Stadhion Royal Bafokeng, Rustenburg, Afrika Kidul Flag of Afrika Kidul Afrika Kidul 3–2 3–2 Piyala Konfédhérasi FIFA 2009
6 14 Novèmber 2009 Stadhion Vicente Calderón, Madrid, Spanyol Flag of Argèntina Argèntina 1–0 2–1 Kekancan
7 2–1
8 29 May 2010 Tivoli-Neu, Innsbruck, Austria Flag of Arab Saudi Arab Saudi 2–1 3–2 Kekancan
9 8 Juni 2010 Stadhion Nueva Condomina, Murcia, Spanyol Flag of Polen Polen 3–0 6–0 Kekancan
10 7 Juni 2011 Stadhion José Antonio Anzoátegui, Puerto la Cruz, Venezuela Cithakan:Country data VEN 3–0 3–0 Kekancan
11 10 Agustus 2011 Stadhion San Nicola, Bari, Itali Flag of Itali Itali 1–1 1–2 Kekancan
12 7 Oktober 2011 Generali Arena, Praha, Républik Céko Flag of Républik Céko Républik Céko 2–0 2–0 Kuwalifikasi Euro 2012
13 30 Mèi 2012 Stadhion de Suisse, Bern, Swis Flag of Koréa Kidul Koréa Kidul 2–1 4–1 Kekancan
14 23 Juni 2012 Donbass Arena, Donetsk, Ukraina Flag of Prancis Prancis 1–0 2–0 UEFA Euro 2012
15 2–0
16 13 Juni 2014 Arena Fonte Nova, Salvador, Brasil Flag of Nèderlan Nèderlan 1–0 1–5 Piyala Donya FIFA 2014

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Xabi Alonso(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)
  2. [hhttp://www.goal.com/id-ID/people/spain/1766/xabi-alonso Xabi Alonso](dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)
  3. a b Xabi Alonso(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]