Sergio Busquets

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sergio Busquets
Sergio Busquest 2019 03 17 2 (cropped).jpg
Busquets main kanggé Barcelona ing taun 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa Sergio Busquets Burgos[1]
Papan lair Sabadell, Spain
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 12 in)[1]
Posisi main Glandhang bertahan
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Angka 5
Karir nom
1995–1996 Badia
1996–1999 Barberà Andalucía
1999–2003 Lleida
2003–2005 Jàbac Terrassa
2005–2007 Barcelona
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2007–2008 Barcelona B 25 (2)
2008–saiki Barcelona 296 (7)
Tim nasional
2008–2009 Spanyol U21 3 (1)
2009– Spanyol 102 (2)
2008– Catalonia 8 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 24 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Sergio Busquets Burgos (Cithakan:IPA-ca, pangucap cara Spanyol: [ˈserxjo βusˈkets]; lair 16 Juli 1988) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional Spanyol ingkang main ing posisi gelandhang ingkang samenika main ing klub FC Barcelona lan Timnas Spanyol.[2] Busquets miwiti karir kanthi mlebet ing tim eném FC Barcelona ing taun 2005.[2] Wonten tim Juvenil A ing mangsa 2006-2007, piyambakipun saged ngasilaken 7 gol ing 26 pertandhingan.[2] Ing mangsa salajengipun, Busquets dipunpromosikaken dhateng tim B.[2] Debutipun ing La Liga dipunwiwiti tanggal 13 September 2008 wekdal pertandhingan mengsah Racing de Santander ingkang asilipun imbang.[2] Wonten ing Liga Champions, Busquets kasil nyithak gol kaping kalihipun wekdal FC Barcelona mengsah FC Basel tanggal 22 Oktober 2008.[2]

Tanggal 22 Desember 2008 Busquets napakasmani perpanjangan kontrak kalih Barcelona ngantos taun 2013.[2] Ing mangsa 2009-2010, Busquets main ngantos ping 33 ing liga, ping 10 ing Liga Champions lan ping 4 ing Cup.[2] Lan ing mangsa salajengipun, Busquets saged mbiyantu FC Barcelona menangaken Spanyol Supercup lan Liga Champions.[2]

Karir Busquets ing Timnas Spanyol dipunwiwiti taun 2009 kepungkur.[3] Busquets mlebet skuad La Furia Roja wekdal juwara ing Piala Donya 2010 lan Euro 2012. Total 74 caps lan 2 gol kanggé Tim Matador.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(ing basa Indonésia)Sergio Busquets

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b FIFA World Cup South Africa 2010: List of players (dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  2. a b c d e f g h i Busquets(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  3. a b dan Biodata Sergio Busquets(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)